Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Ç.Ü. Ramazanoğlu Kültür Merkezi’nde Cumartesi Konferansları Sürüyor

 

 

Adana (ÇÜHM) -

06.01.2014

Çukurova Üniversitesi (Ç.Ü.) Ramazanoğlu Konağı Kültür Merkezi 'Cumartesi Konferansları’ devam ediyor. Konferansların bu haftaki konuğu Ç.Ü. Fen – Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden 1860 sonrası Türk Edebiyatı Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Bedri Aydoğan’dı. Yrd. Doç. Dr. Aydoğan "Mehmet Akif Ersoy'un Şiirinde Mekan, Zaman ve Vatan” başlıklı konferans verdi.

5 Ocak Adana'nın Kurtuluşu etkinlikleri kapsamında düzenlenen konferansta, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un kendi dertlerinden çok vatanın içinde bulunduğu zor koşulları yazdığını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Bedri Aydoğan, şairin son eserlerinde, kendiyle ilgili şiirler bulunduğunu belirtti.

 

Vatan Şairi'nin özüne döndüğü, kendiyle ilgili şiirler yazmaya başladığı zamanlarda bir dostuyla girdiği diyaloğu aktaran Yrd. Doç. Dr. Aydoğan, "Azizim, siz galiba vadinizi değiştirdiniz diye sormuşlar Milli Şair'e, buna karşılık O da 'Benim vadim hep bu idi ama vatanımız o kadar acıklı durumlardaydı ki ben o yüzden kendi dertlerimi, kendi duygularımı anlatamadım' diye bir karşılık vermiş. Bugün büyük Vatan Şairimiz Mehmet Akif'i yoğun duygularla hatırlıyoruz" dedi.

Milli Şair'in her zaman yurdunu birinci planda tuttuğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Aydoğan, ülkenin ağır yaralı olduğu ve "hasta adam" olarak nitelendirildiği bir dönemde Mehmet Akif'in hiçbir zaman bu hastalığı kabul etmediğini ve umutsuzluğa düşmeyerek hastanın dirileceğine inandığını dile getirdi. Vatan konusunun ardından yakın tarihimizle ilgili tespitlerde bulunan Yrd. Doç. Dr. Bedri Aydoğan, projeksiyon aracılığıyla Mehmet Akif'in eserlerini ve tarihçelerini katılımcılara aktardı.

İlginin yoğun olduğu konferansa Devlet Demiryolları 6. Bölge Müdürü Mustafa Çopur, Muhtarlar Derneği Başkanı Mahir Arslan ve Muhtarlar Federasyonu Başkanı Ramazan Özünal ve çok sayıda davetli katıldı.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi