Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Rektör Prof. Dr. Kibar’dan, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Güder’e Ziyaret.

 

 

Adana (ÇÜHM) -

30.04.2014

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder'i makamında ziyaret etti. Her iki Üniversite Rektörünün de memnun kaldığı ziyarette, projeler konuşuldu.

Ziyarette MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Rektör Prof. Dr. Kibar'a, Mustafa Kemal Üniversitesi'ne yönelik yapmayı planladıkları projelerden söz etti.

Üniversiteyi büyüttüklerini ve bu yöndeki çalışmalarının devam edeceğini aktaran Prof. Dr. Güder, buna bağlı olarak yeni fakülte ve bölümleri de üniversite bünyesine kazandırdıklarını dile getirdi.

Prof. Dr. Güder: “Hedefimiz Dünyanın Sayılı Üniversiteleri Arasına Yükselmek.”

Yaklaşımlarını çağın iletişim anlayışına göre şekillendirdiklerini söyleyen MKÜ Rektörü H. Salih Güder, "Mustafa Kemal Üniversitesi’ni bölgenin öncü Türkiye'nin sayılı üniversiteleri arasına yükseltmeyi arzuluyoruz. Her geçen yıl gerçekleştirdiğimiz tanıtım faaliyetleriyle de üniversitenin tercih edilirliğini arttırıyoruz" dedi. 

Prof. Dr. Kibar: “Bölgedeki Üniversitelerle Dayanışma İçerisinde Olmaya Devam Edeceğiz.”

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ise, bölgede güçlü üniversitelerin oluşmasıyla birlikte rekabet gücünün artacağını, akademisyenlerin daha nitelikli bir eğitim vereceğini, bunun da en çok öğrencilerin faydasına olacağını dile getirdi.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, ellerinden geldiğince bölgedeki üniversitelerle dayanışma içerisinde olacaklarını ve Türkiye'nin gelişmesine akademik anlayışla katkı yapmak istediklerini vurguladı. 

Konuşmaların ardından ziyaret anısına Rektör Prof. Dr. Güder, Rektör Prof. Dr. Kibar’a plaket takdim etti.

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi