Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Sağlık Neferleri Diplomalarını Aldı!

 

 

Adana (ÇÜHM) -

24.06.2013

Çukurova Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2012-2013 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreninde, mezun olan 242 öğrenci diplomalarını aldı. Mezuniyet törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Muhsin Akbaba, çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci aileleri katıldı.

 

“Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi” dizeleriyle sağlığın önemine vurgu yapan Prof. Dr. Fenercioğlu, “Sağlık her şeyin önündedir ve tüm çabalar insan içindir. Bunu çabayı gösterenler yine insanlardır” diyerek sağlık hizmetlerinin gerekliliğinin altını çizdi.

Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Muhsin Akbaba, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun bölümleri hakkında bilgi vererek, “İsteğimiz sağlık sektöründe teknolojiyi anlayan ve nitelikli sağlık elemanları yetiştiren bir yüksekokul olmaktır” dedi.

“Hoşçakal Çukurova Üniversitesi…”

Yüksekokul birincisi Rabia Düken konuşmasında “Beni ve diğer arkadaşlarımı hüzünlendiren, bir o kadar da sevindiren bir anı yaşıyoruz. Hayatımızın bir sayfasını acı tatlı anılarla kapatıp, bir diğer sayfasını yeni beklentiler ve umutlarla açıyoruz. Hoşçakal Çukurova Üniversitesi” diyerek sevinç ve hüznü bir arada dile getirdi.

Mezun öğrenciler adına konuşma yapan öğrenci temsilcisi Oğuzhan Şeker, “Aldığımız eğitimin gereği ülkemizin güzide kurum ve kuruluşlarında sağlık neferleri olarak görev alacağız. Arkadaşlarım meslek hayatları süresince kendilerine ve üniversitemizin yüksek kalitesine yakışır bir biçimde, büyük bir özveri ve gayretle meslek hayatlarını sürdüreceklerdir” diyerek meslektaşlarına başarılar diledi.

Törenin devamında Devlet Konservatuarı Müzik Bölümü Yaylı Çalgılar Ana Sanat Dalı Öğr. Gör. Marina Babayeva, Piyano Bölümü Ana Sanat Dalı Öğr. Gör. Svetelina Tunteva ve Keman Ana Sanat Dalı öğrencilerinin sunduğu müzik gösterileriyle konuklar hoş vakit geçirdi.

Yüksekokul birincisi Rabia Düken’ in yaş kütüğüne isim çakmasının ardından diploma törenine geçildi. Düken’e diplomasını Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu takdim ederken, mezun öğrenciler diplomalarını öğretim elemanlarından aldılar. Tören birlikte fotoğraf çekiminden sonra, mezun öğrencilerin kep atmasıyla sona erdi.

 

Kozan Meslek Yüksekokulu’nda Mezuniyet Gecesi

Çukurova Üniversitesi Kozan Meslek Yüksekokulu’ndan 2012-2013 eğitim-öğretim yılında mezun olan öğrenciler için yüksekokul bahçesinde mezuniyet gecesi düzenlendi. Programa Çukurova Üniversitesi Kozan İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turgut ÇÜRÜK, Kozan Belediye Başkan vekili Süleyman HALAÇOĞLU, Ticaret Odası Başkanı Hilmi BAYSAL, Ticaret Odası Meclis Başkanı Yaşar ÇELEN ile okulun eğitim kadrosu, veliler, vatandaşlar ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program Kozan Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Faruk TOKLU’nun yaptığı açılış konuşması ile devam etti. Okulun kurulduğu günden bu yana 7 bölüm altındaki 8 programdan 3.697 öğrenci mezun etmenin gururunu yaşadıklarını belirtti.

Öğrencilerini ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün uygarlık yolunda ilerletmek için ellerinden geleni yaptıklarını isteyen Doç.Dr. Faruk TOKLU “Mezuniyetinizi yolun sonu değil, başlangıcı olarak görmelisiniz ve bir yandan mesleklerinizi icra ederken, diğer yandan eğitim ve öğretiminize, kendinizi geliştirme çabalarına yaşadığınız sürece devam etmelisiniz. Biz sizlere mesleki anlamda kapıları açacak anahtarları verdik. Ancak bundan sonra göstereceğiniz çaba ve azim sizlerin başarılı bireyler olmanızda önemli olacaktır” dedi.

Okuldan bu yıl mezun olan –(125’i kız 101 erkek)- toplam 226 öğrenci hep birlikte keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutladılar.

Program, çeşitli etkinliklerde dereceye giren öğrencilere ödül töreni ve canlı müzik eşliğinde katılımcıların eğlenmesinin ardından son buldu.

 

Adana Meslek Yüksekokulu’nun Mezuniyet Sevinci

Çukurova Üniversitesi Adana Meslek Yüksekokulu’nun mezuniyet töreni Yüksekokul konferans Salonu’nda gerçekleşti. Törene Çukurova Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, Adana MYO müdürü Prof. Dr. Haydar Şengül, öğretim üyeleri ve aileler katıldı.  

Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan mezuniyet töreninde, açılış konuşmasını kapan Çukurova Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu “Bu Üniversite Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden biri olmayı hedefledi ve kısa sürede büyük üniversiteler arasına girmeyi başardı. Yüksekokul müdürü, personeli, öğrenci velileri ve ülkemiz için çok önemli mezunlarımız, üniversitemiz kuruluşunun 40.yıl dönemini bu yıl kutluyor. Kurucu hocalarımız sayesinde Adana üniversiteye sahip oldu ve üniversitemiz şu an dünyada en iyi durumumda olan 500 üniversiteden biri olduk.” dedi.

“Emekle elde edilen her şey önemlidir, o yüzden bu mezuniyette bizim için önemlidir…”

“Emekle elde edilen her şey önemlidir, o yüzden bu mezuniyette bizim için önemlidir…” diyen Adana MYO müdürü Prof. Dr. Haydar Şengül, “…öğrencilerime güveniyorum ve onlarla gurur duyuyorum, sizlere nasihat etmeyeceğim yolunuz bahtınız açık olsun.” diyerek sözlerini tamamladı.

Gıda İşleme Bölümü “Şarap Üretim teknolojisi” programı bölüm birincisi Selen Kutlu ise “Mezun olan arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Çukurova Üniversitesi’nden mezun olmanın geleceğim açısından bana yeni kapılar açacağını düşünüyorum” dedi. Konuşmaların ardından diploma ve kep atma törenine geçildi. Mezun olan öğrencilerin diplomalarını almaları sonrasında tören sona erdi.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi