Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Moda Rüzgarı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

22.04.2013

Çukurova Üniversitesi  Güzel Sanatlar Fakültesi  Tekstil Tasarım Bölümü tarafından düzenlenen “Moda Tasarım Konuşmaları” etkinliği Ziraat Fakültesi İ. Akif Kansu Konferans salonunda gerçekleştirildi. Güzel Sanatlar Fakültesinin geleneksel " Moda Tasarım Konuşmaları"na "Erkek Modası" başlıklı konuşmasıyla Adanalı  genç tasarımcı Emre Erdemoğlu ilk konuşmacı olarak konuk oldu.

 

Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi  Yrd. Doç. Havva Halaçeli' nin konuşmasıyla başlayan etkinlikte, çeşitli moda tasarım yarışmalarında ödül kazanan genç tasarımcı Emre Erdemoğlu moda tasarımı, trend kavramları ve markalaşma süreci üzerine bilgiler vererek, söz konusu kavramları belirleyen ölçütlerden bahsetti. Erkek modası hakkında bilgi veren Emre Erdemoğlu, kendi markalaşma sürecini anlattı. " Üniversiteyle işe başladım. Eğitimimi aldıktan sonra  Sandık İlkesi isimli bir koleksiyon hazırladım. Bu koleksiyonla yurt dışında ilk defilemi yaptım ve 2012 yazında 5. defilemi gerçekleştirdim. Bu tasarımımla MOST CREATIVE COLLECTİON ödülünü aldım. Her zaman bir kapı başka bir kapıyı açıyor. Her koleksiyonla bir çıta daha yukarıya çıktık. Daha önce 3 yıl kadar bir süre bir markayla çalıştım ve artık kendi markamı kurmaya karar verdim. 1 yıl önce kendi markamı kurdum ve şu anda bir çok yerde satışa sunuldu" diyerek Tekstil Tasarım öğrencileri ile meslekteki kariyerine ilişkin detayları paylaştı.

Koleksiyonda Hikayeniz Olsun

Konuşmasına Erkek Modası hakkında görüşlerini bildirerek devam eden Erdemoğlu, "Erkek Modasında Türkiye’de ciddi bir açık var. İtalya ise Erkek Modasında çok ileride.  Marka oluşturmak da kolay bir iş değil.  İnsanlara güven sağlamanız ve markanızı kurarken doğru adımlar atmanız gerekiyor. Bu işte çevre çok önemlidir.  Koleksiyon hazırlamak ciddi bir süreç gerektirir. Temanızı oluşturmanız ve çıkış noktası olacak hikayenizi bulmanız gerekiyor. Doğru bir hikayenin içinde kalıbı ve kumaşı da iyi bilmelisiniz" dedi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Gürçınar' ın Erdemoğlu’na teşekkür plaketi vermesiyle etkinlik sona erdi.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi