Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Geleceğin Moda Tasarımcıları ile Sektörün Duayenleri Moda Fuarında Bir Araya Geldi

 

 

Adana (ÇÜHM) -

17.11.2014

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarım Bölümü öğrencileri, dünyaca ünlü Premier Vision Tekstil ve Moda Fuarı’na çıkarma yaptı. 

Paris, New York, Barcelona ve Moskova’nın ardından kapılarını İstanbul’da açan dünyaca ünlü fuara katılan Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarım Bölümü öğrencileri fuarda önemli deneyimler elde etti.

Öğrenciler Sonbahar-Kış Modası Koleksiyonunu İnceledi

2015-2016 Sonbahar Kış modasına yönelik, iplik, kumaş, denim, aksesuar ve desenlere yer verilen fuarda kalite, inovasyon ve kreatif enerjiyi bir araya getiren yaratıcı ve yenilikçi koleksiyonlardan oluşan ürün seçkileri yer aldı. Özellikle denim, örme, jakar ve dokuma kumaşların ön plana çıktığı fuar, modanın iplikten aksesuara kadar geniş bir yelpazede şekillenmesini göstermesi açısından faydalı oldu. 

 

Moda Endüstrisinin Geleceği Tartışıldı

ÇÜ Tekstil ve Moda Tasarım Bölümü’nden 12 öğrenci ve öğretim elemanları Carlin Group ve Trend Vision İstanbul moda seminerlerini takip etmenin yanında sezonun renkleri ve kumaşlarını yakından görme ve öğrenme şansı elde etti. AKİB’in (Akdeniz İhracatçı Birlikleri) konaklama sponsorluğunu yaptığı öğrenciler, sektörün duayen isimlerinden Aykut Hamzagil ile bir araya gelerek kumaş moda endüstrisi hakkında da karşılıklı görüş alışverişinde bulundular.
Moda endüstrisinin ihtiyaçlarına cevap vermeyi hedefleyen fuara katılan Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri sektörle ilgili bilgi edinmenin yanında gelecek sezonlarla ilgili edindikleri izlenimleri daha sonra yapacakları kumaş ve giyim tasarımlarına aktaracaklarını belirtti.

 

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi