Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 383 Öğrencisini Mezun Etti

 

 

Adana (ÇÜHM) -

27.06.2018

Çukurova Üniversitesi’nde mezuniyet heyecanı devam ediyor. Mühendislik Fakültesi mezun öğrencilerini düzenlenen törenle uğurladı.

Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Dekan Prof. Dr. Mesut Başıbüyük, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende ilk konuşmayı öğrenciler adına fakülte birincisi Mouheeb Aous yaptı.

 

 

“113 Öğretim Üyesi ve 6750 Öğrencisi İle Eğitim Öğretime Devam Ediyoruz.”

ÇÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut Başıbüyük ise, Mühendislik Fakültesi’nin 113 öğretim üyesi ve 6750 öğrencisi ile Ülkemizin önemli Mühendislik fakültelerinden biri olduğunu ifade ederek, fakültede 11 bölümde 14 programda eğitim öğretim faaliyetinin devam ettiğini söyledi.

Prof. Dr. Kibar: “Tüm Dünyada Tanınırlığı ve Bilinirliği Her Geçen Gün Artan Bir Üniversite Haline Geldik”

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Mühendislik Fakültesi’nin Üniversitenin en eski ve büyük fakültelerinden biri olduğunu ifade ederek, bu yıl fakülteden 383 öğrencinin mezun olduğunu söyledi. Çukurova Üniversitesi’nin kuruluşunun 45. yılını geride bıraktıklarını belirten Prof. Dr. Kibar, 56 bin öğrencisi ile yalnızca Türkiye’nin en iyi üniversiteleri arasında yer almakla kalmayıp, tüm dünyada tanınırlığı ve bilinirliği her geçen gün artan bir üniversite haline geldiklerini söyledi.

“Çukurova Üniversitesi Dünyanın En İyi 13 Türk Üniversitesi Arasında.”

Dünya Üniversite Sıralaması Merkezinin 2018-2019 yılları için hazırladığı listeye dünyanın en iyi 1.000 üniversitesi içine Türkiye’den giren 13 üniversiteden biri olmayı başardıklarını ifade eden Prof. Dr. Kibar şunları kaydetti;

“Çukurova Üniversitesi saygın dünya üniversiteleri arasında yerini almak için belli bir süreden beri Avrupa Yüksek Öğretim alanına yönelik olarak gerekli tüm düzenlemeleri yaparak hayata geçirmiş, eğitim sistemini evrensel ölçekte tüm Dünyada kabul edilen standartlara çekmiş ve çekmeye de devam etmektedir. Bugün üniversitemizde 99 farklı ülkeden gelen 2 binden fazla yabancı uyruklu öğrencinin lisans ve lisansüstü eğitimi görüyor olması, Üniversitemizin bu misyonları yüklenmesinin somut bir göstergesidir. Ayrıca, 300’den fazla üniversite ile ortak anlaşma, ERASMUS kapsamında yılda 300 öğrenci hareketliliği ve Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Portland State ve Colorado Üniversiteleri ile hayata geçirilen çift diploma işbirliği de bu hedef kapsamında başarılmıştır. Çukurova Üniversitesi, Yükseköğretim Kalite Güvencesi Yönetmeliği kapsamında 2017 yılından itibaren başlayan kendi çalışmaları kapsamında, hem iç değerlendirme ve hem de dış değerlendirme süreçlerini başarıyla tamamlamıştır. Kalite süreçleri kapsamında yapılan iç ve dış değerlendirmelere yönelik olarak hazırlanmış olan raporları da Üniversitenin web sitesinden duyurmuş bulunmaktadır. Bu çalışmalar bundan sonra da düzenli olarak devam edecektir.”

“109 Devlet Üniversitesi Arasından İlk 15’e Girdik.”

Çukurova Üniversitesinin uzun yıllardır gösterdiği çaba, birikim ve performansından dolayı 109 devlet üniversitesi arasından ilk 15’e girerek Yükseköğretim Kurulu’nun 15 Araştırma Üniversitesi içinde aday üniversite olarak girdiğini hatırlatan Prof. Dr. Kibar, halen dinamik bir süreç olan bu alanda önümüzdeki 2 yıl içinde aday üniversite statüsünden çıkarak ilk 10’a girmek için çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Mühendisler Keplerini Fırlatarak Mezun Oldu.

Açılış konuşmalarının ardından fakülte birincisi Mouheeb Aous yaş kütüğüne plaketini çakarken dereceye giren öğrencilere Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar diplomalarını takdim etti. Diplomalarını alan öğrenciler keplerini fırlatarak mezun oldu.

Fakülte 2. ve 3’üncüsü İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden

Öte Yandan Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Mithat Özsan Amfisi’nde ayrı bir kutlama yaptı. İnşaat Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Çağatay 1070 öğrenci ile fakültenin en büyük bölümü olduklarını ifade ederek 109 öğrenciyi bu yıl mezun ettiklerini söyledi. Prof. Dr. Çağatay, Fakültede ikinci ve üçüncünün bölümlerinden çıktığını ifade ederek dereceye giren öğrencilere başarı belgesi takdim etti.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi