Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi Yeni Mimar ve Mühendislerini Uğurladı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

14.07.2014

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Mimarlık Mühendislik Fakültesi lisans öğrencileri ÇÜ Stadyumunda düzenlenen törenle mezun oldular.

ÇÜ Mimarlık Mühendislik Fakültesi mezuniyet törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Azmi Yalçın, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mesut Başıbüyük, Fakülte bölüm başkanları, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde Mimarlık Mühendislik Fakültesi Öğrencilerinin yerlerini almasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

217 Akademisyenle 6 Bin 500 Öğrenciye Eğitim Veriliyor

Öğrenciler adına açılış konuşmasını Fakülte birincisi inşaat Mühendisliği öğrencisi Onur Ortayurt gerçekleştirirken, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mesut Başıbüyük 12 programda 116’si öğretim üyesi toplam 217 akademik personelle 6 bin 500 öğrenciye eğitim verdiklerini söyledi. Hem mimarlık hem de mühendislik eğitimi verdiklerini belirten Dekan Prof. Dr. Başıbüyük, fakültede uygulamalı mühendislik eğitimi olduğunu bildirdi.

“Üniversitemizin En Büyük Fakültesi”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Azmi Yalçın ise, kuruluşunun 41. Yılında Çukurova Üniversitesi’nin 16 Fakülte, 5 Yüksekokul, 12 Meslek Yüksekokul ve 3 Enstitü barındırdığını belirterek, Çukurova Üniversitesi’nin dünya üniversitesi olma yolunda ilerlediğini söyledi. Prof. Dr. Yalçın mezun olan öğrencilere seslenerek, “Diplomalarınızın tüm dünyada geçerli olmasını sağlayacak diploma eki etiketi 2013 yılından itibaren geçerli olmaya başlamıştır. 

 

Bunun yanı sıra son iki yılda başta Avrupa Birliği ve Amerika olmak üzere pek çok üniversiteler ile Üniversitemiz arasında çift diploma anlaşması imzalanmıştır. Üniversitemizin en büyük Fakültesi durumunda olan Mühendislik Mimarlık Fakültesi, bünyesinde barındırdığı 12 program ve 6 bin 500 öğrencisi, güçlü akademik kadrosu ve alt yapısı ile sadece ülkemize değil, aynı zamanda uluslararası evrensel ölçekte hizmet sunan bir Fakültedir.” dedi.

 

Keplerini havaya Atarak Mezun Oldular

Açılış konuşmalarının ardından Fakülte birincisi Onur Ortayurt yaş kütüğüne plaket çakarak diplomasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Azmi Yalçın’dan aldı. Dereceye giren öğrencilere diplomalarının verilmesinden sonra, fakülteyi temsil eden öğrencilere de plaket verildi. 12 bölümün bölüm başkanları ve akademisyenleri tarafından diplomaların öğrencilere dağıtılmasının ardından öğrenciler keplerini havaya atarak mezun oldu.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi