Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

ÇÜ’li Bilim İnsanları Türkiye’de İlk Kez Kadavra Üzerinde Ortoganatik Cerrahisi Eğitimi Verecek.

 

 

Adana (ÇÜHM) -

15.03.2016

Çukurova Üniversiteli Bilim İnsanları Bir İlke Daha İmza Atacak…

Türkiye’de İlk Kez Çene ve Yüz Bozukluğu Cerrahisi Eğitiminde Kadavra Kullanılacak.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı Türkiye’de bir ilke daha imza atacak. 17-20 Mart tarihlerinde Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı tarafından Adana’da ‘Çukurova Ortognatik Cerrahi Sempozyumu ve Kadavra Kursu’ düzenlenecek. Türkiye ve yurt dışından birçok bilim insanının katılacağını bildiren Sempozyum Bilimsel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kürkçü ve Bilimsel Sekreteri Doç. Dr. Emre Benlidayı, sempozyum ve kurusun düzenlenmesine destek veren Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar’a teşekkür ettiler.

 

Çukurova Ortognatik Cerrahi Sempozyumu ve Kadavra Kursu 17 Mart’ta Sheraton Oteli’ndeki açılış yemeği ve açılış konuşmalarıyla başlayacak. 18-19 Mart tarihinde de Mithat Özsan Amfisi’nde Prof. Dr. Alexander Gaggl, Dr. Christian Brandtner, Prof. Dr. Sina Uçkan, Prof. Dr. Nedim Özer, Doç. Dr. Mustafa Sancar Ataç,  Prof. Dr. Hakan Tüz, Prof. Dr. Serdar Toroğlu, Öğr. Gör. Dr. Nilgün Alpay kendi alanlarındaki sunumlarını katılımcılarla paylaşacak.  

ÇÜ’li Bilim İnsanları Türkiye’de Bir İlke İmza Atacak.

20 Mart tarihinde ise Türkiye de bir ilk gerçekleştirilecek. Türk ve yabancı eğitmen akademisyenler Prof. Dr. Alexander Gaggl, Dr. Christian Brandtner, Prof. Dr. Mehmet Kürkcü, Prof. Dr. Özgür Pektaş, Doç. Dr. Emre Benlidayı ve Doç. Dr. Ufuk Tatlı iki bölüm hailinde kadavra üzerinde eğitim verecek.

Çene ve yüz bozukluğu (Ortognatik) cerrahisinde hizmet veren Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı Türkiye’de bu alanda kadavra üzerinde ilk kez eğitim veren klinik olma özelliğine sahip olacak.

Türk akademisyenler kadavra üzerinde eğitim almak için yurt dışına giderken bu eğitimleri tamamlayan Çukurova Üniversiteli Bilim İnsanları Türkiye’deki diğer hekimlere de eğitim verecek.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi