Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

4. Pazarlama İletişimi Kongresi Adanada Yapıldı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

30.04.2013

ŞEHİRLER BÜYÜR, ŞİRKETLER BÜYÜR!

Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Güney Reklamcılar Derneği'nin girişimiyle düzenlenen 4. Ulusal Pazarlama iletişimi kongresi 25-26 Nisanda Adana HiltonSA Otelde  gerçekleştirildi. Kongreye çok sayıda Yerel Yönetici, Belediye Başkanları, çeşitli şehirlerden gelen akademisyen ve öğrenciler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar " Böyle önemli Ulusal Pazarlama İletişimi Kongresi'nin Adana'da yapılmasından memnuniyet duyuyorum. İçinde bulunduğumuz verimli coğrafyanın, evrensel bilgi teknolojileri ile sürdürülebilir bir büyüme göstermesinin hepimizin ortak hedefi olduğuna inanıyorum. Profesyonel iletişimcilerle bu hedefin daha yakın ve daha ulaşılabilir bir hale geleceğini düşünüyorum. Çukurova Üniversitesi olarak üniversite ve sanayi işbirliğini önemseyen politika izliyoruz. Uzmanlaşmış bilgi, toplumsal hizmet kalitesini yükselten en önemli unsurlardan biridir. Bu kongrede konuşulacak konuların iletişim ve diyalogu arttıracağı inancı ile Güney Reklamcılar Derneğine bu işbirliğini yaratmaktaki katkıları için teşekkür ederim  "dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Hürriyet Gazetesi Çukurova Bölge Müdürü Sinan Tanyıldız'ın moderatörlüğünü yaptığı ilk oturumda Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan "Yerel Yönetimler ve Şehir Dinamikleri" hakkında görüşlerini sundular ve yaptıkları çalışmaları anlattılar.

Oturumda söz alan Asım Güzelbey, Yerel yönetimlere büyük iş düştüğünü, artık ülkelerin değil şehirlerin büyüdüğünü ifade etti. Gaziantep de gerçekleştirdikleri çalışmaları anlatan Güzelbey, madde bağımlısı çocuklar için kurdukları rehabilitasyon merkezi hakkında da bilgiler verdi.

Türkiye'nin geleceğinin planlanacağı yerin İstanbul'dan sonra Akdeniz ve Çukurova olacağını belirten Zihni Aldırmaz "Bugünün, ortak akılla hareket etme zamanı olduğunu biliyoruz. Bizim için bölgesel işbirliği ve üniversitemizdeki bilim insanları çok önemli, gençlerimiz de bizim için bir fırsat. Bu düşünceyle hareket ediyoruz" dedi.

Mersinin yağış sorunu olduğuna dikkat çeken Erol Ertan ise su baskınlarına maruz kalmamak için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Sanayicilerin şehre gelmesi için Organize Sanayi Bölgesi kurduklarını ifade eden Ertan "Mersin hem tarım, hem ticaret, hem de turizm alanında ön plana çıkıyor" dedi.


"Sanayiciler ve İş Adamları Kendilerini Doğdukları Şehre Borçlu Hissetmelidirler"

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu "Gaziantep ortak akıl anlayışı ile yönetilmektedir. Valisinden Belediye Başkanlarına, Milletvekilinden Sivil Toplum Kuruluşlarına kadar herkes ve her kesim, söz konusu Gaziantep olduğunda tek ses olur. Bu sayede Gaziantepliler şirketlerinin merkezini İstanbul'a taşımadılar. Biz Dünyada Türkiye, Türkiye'de Gaziantep düşüncesi ile hareket ediyoruz. Kentimizde yatırım olanağı yok ise önce komşu illere yöneliyoruz, orası da olmazsa diğer illere. Her koşulda Türkiye'ye yatırım yapıyoruz" dedi. Ancak böyle olursa bizi biz eden kentlere borcumuzu öderiz diyen Konukoğlu "Şirketler şehirleri, şehirler de şirketleri büyütür. Sanayiciler kentlerine sahip çıkarken, kent halkı da sanayicilerine sahip çıkmalı" dedi.

Moderatörlüğünü Adana Güçlerbirliği Vakfı Başkanı Prof. Dr. Hamit Serbest'in yaptığı ikinci oturumda ise  Adan Ticaret Odası Yön. Kur. Bşk. Ali Gizer, Adana Sanayi Odası Yön. Kur. Bşk. Sadi Sürenkök, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Yön. Kur. Bşk. Bekir Sütçü "Ekonomini Şehirdeki Temsilcileri" başlıklı bir konferans verdi. İki gün süren kongrede çeşitli şehirlerden gelen öğrencilerin kongreyi değerlendirmelerinin ardından konuşmacılara Güney Reklamcılar Derneği Başkanı Mekin Nadirler tarafından plaket verildi.

Kongrenin sona ermesiyle gala yemeğine geçildi. Adana Seyhan Otelde gerçekleştirilen gala yemeğinde tüm katılımcılar canlı müzik eşliğinde eğlenerek günün yorgunluğu çıkardı.                                

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi