Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Prof. Dr. Erman Artun Emekli Oldu

 

 

Adana (ÇÜHM) -

09.04.2015

Prof. Dr. Artun İçin Kurumsal Emeklilik Töreniyle “Aşıklık Geleneği ve Aşık Edebiyatı” Çalıştayı Düzenlendi

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili Edebiyatı Bölümü’nde uzun yıllar öğretim üyeliği yapan, Prof. Dr. Erman Artun onuruna, kurumsal emeklilik töreniyle “Aşıklık Geleneği ve Aşık Edebiyatı Çalıştayı” düzenlendi.

ÇÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen çalıştayın açılış konuşmasını Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Apaydın yaptı. Prof. Dr. Apaydın, sözlü geleneğin büyük bir hızla yok olduğunu söyledi. Türk aşıklık geleneğinin unutulmaya yüz tutuğunu belirten Prof. Dr. Apaydın, günümüzde kaybolan bir kültür üzerine ağıt yakmaktansa ömrünü büyük bir özveriyle sözlü kültürü araştırmaya incelemeye adayan ve muhteşem eserler yaratan Türk Bilim Dünyasının yakından tanıdığı konuklarla bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

 

 

Araştırmacı-Yazar ve Akademisyenler Sunum Yaptı

Açılış konuşmasının ardından Araştırmacı Yazar Harid Fedai “Kıbrıslı Aşık Kenzi”, Araştırmacı Yazar Yaşar Kalafat “Halk İnanmaları-Tasavvuf-Mitoloji Kavşağında", Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Doğan Kaya "Mahlas Alma Geleneği", Araştırmacı Yazar Sabri Koz "Basılmış Eski Aşık Divanları Üzerine Çok Yönlü Bir Değerlendirme", Araştırmacı-Yazar Nail Tan "Aşıklık Geleneğinin Günümüzdeki Durumu, Sorunları, Çözüm Yolları" konularında sunum yaptı.

Prof. Dr. Artun’a Teşekkür Plaketi Takdim Edildi

Sunumların ardından Aşıklar Dursun Yeşiloğlu ve Hekimhanlı Hüseyin Demirkol’un konseri katılımcılardan büyük alkış aldı.  

Çalıştayın ardından emeklilik törenine geçildi. ÇÜ Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili Edebiyatı Bölümü tarafından hazırlanan törene Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, Prof. Dr. Seyhan Tükel, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Serin, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Erman Artun’un emeklilik töreninde ilk olarak katılımcılara Prof. Dr. Artun’un öz geçmişi sunuldu.
Rektör yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu Prof. Dr. Erman Artun’la olan anılarını anlatarak Üniversiteye olan katkılarından dolayı teşekkür etti. Prof. Dr. Artun’un arkadaşları yakınları da tek tek kürsüye çıkarak anılarını anlattı.

 
 

Konuşmaların ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu emekli olan Prof. Dr. Artun’a Rektörlük adına plaket takdim etti. Türk Dili Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Apaydın da bölümü adına Prof. Dr. Artun’a teşekkür plaketi verirken, tören anı fotoğrafı çekimi ile son buldu.

 
 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi