Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Rektör Prof. Dr. Kibar’ın 19 Mayıs Kutlama Mesajı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

20.05.2014

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar mesajında şu görüşlere yer verdi;

“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919 tarihinde bağımsızlık uğruna Samsun’dan başlattığı kurtuluş mücadelesinin 95. yıldönümünü bu yıl, Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan facia nedeniyle buruk kutluyoruz. Bu vesile ile maden şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, acılı ailelerine ve tüm ülkemize sabır; yaralı olarak kurtulanlara da acil şifalar diliyorum.

Gençlik, bir milletin geleceğidir. Gençlere değer veren, onları en iyi şekilde yetiştirerek, yarınlara hazırlayan milletler, geleceğe güvenle bakabilirler. Çukurova Üniversitesi olarak bizler de bu bilinçle, Atamızın ilkelerini kendimize rehber edinerek, milli mücadele ruhunu devam ettirme ve çağın gerektirdiği donanımlara sahip bir gençlik yetiştirme, Üniversitemizden yeni bilgi, beceri ve tutumlar kazanmış mezunlar verebilme azmi ve kararlılığı içerisindeyiz. 

Bu duygu ve düşüncelerle, büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, başta yarınlarımızın güvencesi sevgili gençlerimiz olmak üzere milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Prof. Dr. Mustafa KİBAR
Rektör

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi