Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Sertifika Programları Devam Ediyor

 

 

Adana (ÇÜHM) -

06.03.2015

Amacı, Çukurova Üniversitesi'nin lisans ve lisansüstü eğitim programları dışında, toplum hizmetine sunulmasında yarar görülen ve toplumun gelişimine yardımcı olan eğitim programlarını düzenlemek ve koordinasyonunu sağlamak olan Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi farklı konularda düzenlediği sertifika programlarıyla yoğun ilgi görüyor.

Değişik meslek gruplarından ve kuruluşlardan katılımcılara sertifika programları düzenleyen ÇÜ Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yusuf Ziya Halefoğlu, daha önce Hayat ve Yaşam Boyu Eğitim Merkezi olarak faaliyet gösteren merkezin, 2012 yılından itibaren Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak ismini değişerek 9 sertifika programı düzenlediğini söyledi. 

"Hedef 2015’de 1000 Kişiye Sertifika Vermek."

Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yusuf Ziya Halefoğlu, teknolojinin gelişmesiyle beraber insanların kendilerini yenileme ihtiyacı duyduğunu belirterek, merkeze başvuruların bu nedenle arttığına dikkat çekti. Yrd. Doç. Dr. Halefoğlu 2014 yılı içerisinde 500 kişiye eğitim verdiklerini hatırlatarak, katılımcıların uzmanlık alanlarına göre ya da kendilerine istihdam sağlayabilecek bir alanda eğitim almak istediklerini ifade etti.

Yrd. Doç. Halefoğlu, "Kursa katılmak isteyen herkes için istedikleri alanlarda eğitim vermeye ve bu eğitim sonunda kursiyerlere iş alanı yaratarak onların daha rahat bir şekilde istihdam sağlamalarına yardımcı oluyoruz. Bu alanda hedefimiz 2015 yılında 1000 kişiye sertifika vermek.” dedi.

“Amacımız Şehirle Üniversitemiz Arasında Köprü Oluşturmak”

Yrd. Doç. Dr. Halefoğlu, amaçlarının kentle üniversite arasında bir köprü oluşturmak olduğunu anlatarak, gelen tüm taleplere cevap verebilecek deneyim ve kadroya sahip olduklarını söyledi. Yrd. Doç. Dr. Halefoğlu; “Bizden istenen ve talep edilen eğitimler olduğu taktirde Üniversitemizin kendi alanında veremeyeceği hiçbir eğitim yok. Özel şirketler,  devlet kurumları bizlere talepte bulunsunlar ki bizlerde akademisyen kadromuzla tüm gelen talepleri karşılayalım. Ayrıca şu an Türkiye Sürekli Eğitim Merkezleri Konseyi üyesiyiz.

 

Çukurova Üniversitesi olarak Avrupa Sürekli Eğitim Merkezleri Konseyi üyeliğine başvurduk, onay cevabını bekliyoruz. Bu üyelik Üniversitemizin Avrupa’daki Sürekli Eğitim Merkezleri ile ortak programlar düzenlemesini sağlayacak. Bu kapsamda haziran ayının ilk haftasında İstanbul’da düzenlenecek olan Avrupa Sürekli Eğitim Merkezleri toplantısı önemli. Sürekli Eğitim Merkezlerinin geleceğinin konuşulacağı ve her yıl dünyanın farklı ülkelerinde yapılan bu toplantının bu yıl Türkiye’de yapılması çok önemli.” şeklinde konuştu.

 

 

“Kurumlar Arası Ortak Çalışma Yapıyoruz”
Merkez olarak önemli çalışmalara imza attıklarını belirten Yrd. Doç. Dr. Yusuf Halefoğlu, en son  kurumlar arası ortak bir çalışmayla “Sağlık Turizm İşletmeciliğinde Satış Pazarlama Ve Tıbbi Arapça Eğitimi” kursunu gerçekleştirdiklerini söyledi. Çukurova Üniversitesi'nin yürütücülüğünü üstlendiği kursta Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (BTÜ), Adana Sağlık Turizmi Derneği (ASTD) ile ortak çalıştıklarını belirten Yrd. Doç. Dr. Halefoğlu katkısı olan kurum yöneticilerine teşekkür etti.

“Devam Eden 12 Kurs Var” 
Yrd. Doç. Dr. Halefoğlu, Çukurova Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde halen "Eğitim ve Öğrenci Koçluğu", "Nicel Eğitim ", "Eğiticilerin Eğitimi", "İstatistik Paket Programı", "Grafik Tasarım", "Akıl ve Zeka Oyunları Eğitmenliği", "Kronik Hastalıkla Yaşamak", "Bilincin Yeniden Yapılandırılması", "Uluslararası Rekabet", "Siyaset", "Ekonomi", "Sağlık Eğitiminde Kalite ve Yönetimi Uzmanı," "Diş Hekimliğinde Fotoğrafçılık " adı altına 12 sertifika programı eğitiminin devam ettiğini söyledi.

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi