Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

SODES’le 470 Yıldız Sporcu Ortaya Çıktı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

02.12.2014

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu’nun (BESYO) “SODES Sporun Yıldızları” Projesi kapsamında Adana Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen üç okuldan 470 öğrenciye ÇÜ spor tesislerinde tenis, basketbol ve voleybol branşlarında temel sportif eğitimi verildi.

Gençlerin ve çocukların spora yönlendirilmesinin, kendine güvenen nesiller yetişmesi açısından son derece önemli olduğunu belirten Proje Sorumlusu ÇÜ BESYO Müdürü Prof. Dr. Sanlı Sadi Kurdak, “Çocuklar toplumun geleceği ve bizim umudumuzdur. Projemizde ilgiyle insanları mutlu edebileceğimizi, umutları çoğaltabileceğimizi gördük. Yaşadıklarımızın pahası olmadığını hissettik” dedi.

 

 

Projenin amacının, dezavantajlı bölgelerde yaşayan gençlerin ve çocukların spor aracılığıyla topluma kazandırılması olduğunu vurgulayan Adana Vali Yardımcısı Ahmet Beyoğlu ise, “Belli bölgelerimiz ve okullarımızdan öğrencilerimizi birer deniz yıldızı gibi görüp ellerinden tutup, kulaç atabilecekleri denizlerde yelken açabilsinler diye bu projeyi Adana Valiliği olarak öğrencilerimizin önüne koyduk” diye konuştu.

Projenin Sonuna Gelindi

Kalkınma Bakanlığı’nın koordine ettiği, Adana Valiliği’nin uyguladığı 2013 yılı Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Çukurova Üniversitesi adına BESYO tarafından hazırlanan ve mali destek almaya hak kazanıp 5 Nisan 2014 tarihinde ÇÜ spor tesislerinde başlanan “SODES Sporun Yıldızları” projesinin sonuna gelindi.

3 Okuldan 470 Öğrenci Katıldı

Adana Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında uygulanan projeye, Adana Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen Fatin Rüştü Zorlu Ortaokulu, Fevziye Çelik İlköğretim Okulu ve Karacaoğlan Ortaokulu’ndan toplam 470 öğrenci katıldı.

 
 

ÇÜ’nün Spor Tesislerinde Temel Sportif Eğitimi Verildi

Cumartesi ve pazar günleri kesintisiz olarak devam eden projede, 10 eğitmen tarafından ÇÜ Sakıp Sabancı Spor ve Sergi Sarayı’nda öğrencilere tenis, basketbol ve voleybol branşlarında temel sportif eğitim verildi. Öğrencilerin ÇÜ’ye gidiş ve gelişleri Adana Büyükşehir Belediyesi’nin tahsis ettiği belediye otobüsleriyle, güvenlikleri de İl Emniyet Müdürlüğü tarafından sağlandı.

Katılan Öğrencilere Armağanlar Verildi

Çocukların tümüne çalışmalar sırasında giyebilecekleri ve proje için özel hazırlanan şort ve tişörtler, okul içinde farkındalık yaratmak amacıyla da üzerinde “Sporun Yıldızları”nın bir parçası olduklarını simgeleyen proje logolu özel hazırlanmış birer çanta ve suluk armağan edildi.

 

Vali Yardımcısı Beyoğlu’ndan Sosyal Devlet Vurgusu

470 öğrencinin katılımıyla tamamlanan projenin kapanışında öğrencilere Park Balcalı tesislerinde yemek verildi.
Burada konuşan Adana Vali Yardımcısı Ahmet Beyoğlu, Projenin amacının dezavantajlı bölgelerde yaşayan gençlerin ve çocukların spor aracılığıyla topluma kazandırılması olduğunu anımsatarak, “Eğer bir ülke içerisinde yaşlarından, cinsiyetlerinden ve toplumsal gelişmişliklerden dolayı farklı farklı bölgesel yoğunluklar oluştuysa dezavantajlı grupların ellerinden tutmak görevidir sosyal devlet olmak. AB’nin temel hedeflerinden biri de bölgesel farklılıkları gidermektir. Bu farklılıkları gidererek farktan kaynaklı dezavantajları minimalize etmek. İşte bundan dolayı biz belli bölgelerimizden ve okullarımızdan öğrencilerimizi birer deniz yıldızı gibi görüp ellerinden tutup, kulaç atabilecekleri denizlerde yelken açabilsinler diye bu projeyi Adana Valiliği olarak önünüze koyduk” dedi. Vali Yardımcısı Beyoğlu, projeye katkı veren tüm kurum ve kuruluşlara tek tek teşekkür etti.

 
 

Prof. Dr. Kurdak: “Çocuklar Toplumun Geleceği; Bizim de Umudumuz.”

Gençlerin ve çocukların spora yönlendirilmesinin, kendine güvenen nesiller yetişmesi açısından son derece önemli olduğunu belirten Proje Sorumlusu ÇÜ BESYO Müdürü Prof. Dr. Sanlı Sadi Kurdak ise çocukların toplumun geleceği olduğunu vurguladı.

Prof.Dr. Kurdak, “Çocuklar aynı zamanda bizim de umudumuz. Çocuklarımız bu projede yaşadıkları sosyal çevre dışında ulaşabilecekleri, paylaşabilecekleri farklı bir atmosferi soluma şansı buldular. Geldiğimiz noktada ilk dönem çalışmaya katılan öğrencilerden aldığımız değerlendirmeler bizi gelecek için daha da umutlandırdı. Vermeden alamazsınız. Verdiğiniz sizin alacağınızı yansıtır. Bunu öğrencilerden aldığımız ve onların temiz duygularını anlattıkları mektuplardan anladık. Bizimle ilk dönem çalışan 70 öğrenci takdirname alarak sınıfları geçti, gururlandık. İlgiyle insanları mutlu edebileceğimizi, umutları çoğaltabileceğimizi gördük. Yaşadıklarımızın pahası olmadığını hissettik.” şeklinde konuştu.

Yemeğin ardından öğrenciler çalınan müzikler eşliğinde gönüllerinde oynayıp eğlendiler.

Projenin kapanış etkinliğine, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hayati Koca, Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kılıç da katıldı.

 
 
 
 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi