Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Mutasavvıf’ın Ünlü Yazarı Cemalnur Sargut ÇÜ’de Konferans Verdi

 

 

Adana (ÇÜHM) -

15.07.2014

Türk Kadınları Kültür Derneği (TÜRKKAD) Adana Şubesi’nin düzenlediği “Günümüzde Tasavvufu Yaşamak” konulu konferans, Mutasavvıf Yazar - TÜRKKAD İstanbul Şube Başkanı Cemalnur Sargut’un katılımı ile Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisi’nde gerçekleştirildi.

Konferansa çeşitli fakültelerden öğretim üyeleri ile sivil toplum örgüt temsilcileri katıldı. Katılımcılara sunumuyla duygu dolu dakikalar yaşatan Sargut, konuşmasının büyük bir bölümünü, birlik, beraberlik, hoşgörü konularına ayırdı.

Mutasavvıf Yazar Sargut, “İnsanların kadın, erkek, din, mezhep, meşrep, kıyafet farkı gözetmeden, farklı olanı değiştirmeye çalışmadan, birlikte hoşgörü içinde yaşamanın zevkine varmalarını sağlamak, bunu da ahlâk-ı Muhammedîyi kendi hayatında bilfiil yaşayarak göstermek, O'nun yegâne varlık sebebidir ve bu büyük vazifeyi zahmetsizce sadece Allah için yapmaktadır” dedi.

Sargut Ayakta Alkışlandı

Konferans sonrası ayakta alkışlanan Cemalnur Sargut’a Türk Kadınları Kültür Derneği Adana Şubesi tarafından teşekkür plaketi verildi. Program sonrası bugüne kadar yayınlanan kitaplarını imzalayan Sargut’un, hayranlarının yoğun ilgisi karşısında mutlu olduğu gözlendi.

Cemal Nur Sargut Kimdir?

Cemâlnur Sargut, 1952'de İstanbul'da mutasavvıf bir ailenin kızı olarak dünyaya geldi. Üniversite eğitimini Kimya Mühendisliği dalında tamamladı. Gençliğinde felsefeye ilgi duyan Sargut, büyük felsefecilerin hayatını incelemişse de, bu ilmin yaşanamayan bir ilim olduğu kanaatine varınca Mevlânâ'ya yöneldi. Hocası Sâmiha Ayverdi'nin etkisinde kalarak Kur'ân-ı Kerim ve Karşılaştırmalı Mesnevî çalışmalarına başladı, 24 yaşında gençlerle başladığı Mesnevî çalışmalarıyla geniş çevreye hitap etti. Cemâlnur Sargut, tasavvuf ilmine vakıftır. Tasavvufî geleneğin, Ahmed er Rifâî, Ken'an Rifâî, Meşkûre Sargut ve Sâmiha Ayverdi etkisinde kalan Sargut, tasavvuf araştırmalarının yanı sıra Mevlânâ, Abdülkâdir Geylânî, İbn-i Arabî, Mısri Niyazi, Cîlî, Şems ve Sultan Veled gibi büyük mutasavvıfların yorumlarıyla Kur'an-ı Kerim surelerini açıklayan eserler yazdı. Ayrıca halka açık Mesnevî, Füsusu'l Hikem ve Tasavvuf dersleri ve sohbetleri yapmaya devam ediyor.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi