Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

TBMM Uzmanlarından ÇÜ Öğrencilerine Eğitim

 

 

Adana (ÇÜHM) -

25.11.2015

Çukurova Üniversitesi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından organize edilen  “TBMM Yasama Süreçleri” semineri İktisadi İdari Birimler Fakültesi ve Hukuk Fakültesi öğrencilerinin katılımı ile gerçekleştirildi. TBMM uzmanları meclis idari yapısı ve işleyişi ile ilgili öğrencilere bilgi birikim ve deneyimlerini aktardı. Seminerde ayrıca “Model Parlamento” kurularak meclis oturumu öğrenciler tarafından canlandırıldı.

TBMM İdari Teşkilatı’nın bilgi birikim ve tecrübelerinin kamu kurum ve kuruluşları ile paylaşılması kapsamında organize edilen “Yasama Semineri” Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisi’nde gerçekleştirildi. TBMM uzmanlarının Çukurova Üniversitesi’nde konuk olduğu seminerde öğrenciler için TBMM'de Kanun Yapım Süreci, Denetim Süreci, Kariyer İmkânları konularında bilgiler aktarıldı.

TBMM Uzmanları Seminer Verdi.

Akademisyen ve öğrencilerin katıldığı sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki tur halinde düzenlenen seminerde “Yasama Faaliyetleri”, “Denetim Faaliyetleri”, İdari Teşkilat ve Kariyer İmkânları”  konularında sunumlar gerçekleştirilirken öğleden sonraki programda ise “Model Parlamento” etkinliği düzenlendi.

TBMM tanıtım programı kapsamında gerçekleştirilen seminerin açılış konuşmasını İİBF Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Harun Arıkan yaparken, Yasama Uzmanları Halit Tunçkaşık, Salih Sağlam ve Ersin Çelik sunumlarıyla öğrencilere bilgi birikimlerini aktardı.

Model Parlamento Kurularak Meclis Oturumları Canlandırıldı.

TBMM Yasama Uzmanları’nın yönetiminde seçim yapılarak öğrencilerden oluşan temsili meclis ve meclis organları oluşturuldu. Seçimle belirlenen Model Parlamento simülasyonunda belirlenen konu hakkında yasama süreci canlandırılarak TBMM’nin çalışma usul ve işleyişi aktarıldı.

TBMM Uzmanları tarafından verilen görevlerle öğrenciler Meclis Başkanı, Başbakan, Bakan, Komisyon Başkanı ve Milletvekili oldu. Temsili meclis oturumunda öğrenciler milletvekili Yemini edip, muhalefet ve iktidar olarak ikiye ayrıldı.

Öğrenciler seçilen konularda tartışma yaparak meclis çalışmalarını canlandırdı. Programa katılan öğrenciler simülasyona dayalı bu eğitimde TBMM’nin çalışma usulünü ve işleyiş sürecini görerek ve yaşayarak öğrendiklerini ifade etti.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi