Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi 2012-2013 Yılı Mezunlar Töreni

 

 

Adana (ÇÜHM) -

28.06.2013

Tıp Fakültesi 37. dönem mezunları Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezinde düzenlenen mezuniyet töreninde diplomalarını almak üzere bir araya geldi. Mezuniyet Töreni konukları arasında, Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, Prof. Dr. Yaşare Aktaş Arnas ve Prof. Dr. Seyhan Tükel de yer aldı. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Özcengiz'in yanı sıra birçok öğretim üyesinin de bulunduğu törene, İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Sadettin Özsürekcigil, Adana –Osmaniye Tabip Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten mezun aileleri ve basın mensupları da katıldı.

“Tedbir Tedaviden Evladır”

Toplantıya katılan Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu konuşmasında konuklara “Hepinize bu mutlu günümüzü paylaştığınız için Rektörlüğümüz adına çok teşekkür ediyor ve hoş geldiniz diyorum. Kaybedildiği anda önemi anlaşılan sağlığımızın, sağlıklı iken izlenmesi ve korunması, yine doktorlarımızın denetiminde ve onların önerileriyle sağlanabilecektir. Dolayısı ile yaşamın tüm aşamalarında sağlık kontrollerinin periyodik olarak yaptırılması ve kişiye, sağlıklı olduğunun uzman kişiler tarafından bildirilmesinin sevinci de en az bir hastalığın tedavisi sonucu duyulan mutluluğa eşdeğer kabul edilmelidir. Nitekim her konuda geçerliliği olan önlem almak tedavi olmaktan iyidir anlamındaki: 'Tedbir tedaviden evladır' atasözünün gereğini yaşamımıza aralıksız uygulamalıyız.” dedi.

“Eğitim, Okulu Bitirdiğin Zaman Unuttuklarından Arta Kalandır”

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Özcengiz, mezun olan 134 tıp doktoruna hitaben yaptığı konuşmada, genç doktorların bundan sonraki yaşamda üstlendikleri büyük sorumluluğu, Çukurova Üniversitesinden aldıkları bilgilerle hiç zorlanmadan yerine getireceklerine inandığını belirtti. Mezunlara “Çukurova Tıbbiyelim!” diyerek seslenen Prof. Dr. Özcengiz, “Hayat şimdi başlıyor. Einstein'ının dediği gibi 'Eğitim, okulu bitirdiğin zaman unuttuklarından arta kalandır.' Her gün yeni bir şeyler öğrenerek, bilmediğini bilerek, mesleğini bir meslekten ziyade bir yaşam şekli olduğunu göreceksin. Sevgili genç hekim, hocan olarak sana yaşamın için önereceğim dört tümce olacak: Eğilmeden, bükülmeden, dimdik yaşa... Öyle bir yaşa ki; kendin gibi yaşa… Öyle bir yaşa ki; özgür ve özgün yaşa… Öyle bir yaşa ki; adam gibi mutluluk ve huzurla yaşa…” diyerek genç tıp doktorlarına hitaben yaptığı mezuniyet konuşmasını bitirdi.

Tören Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özcengiz'in konuşmasının ardından söz alan Adana Valiliği İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Sadettin Özsürekcigil, Adana Osmaniye Tabip Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten ve Mezunlar Derneğinden Dr. Emre Samim Çulha'nın mezunlar için iyi dileklerini dile getirdikleri konuşmalarla devam etti.

“Çukurovalı Olarak Mezun olmaktan gurur duyuyorum”

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi 2012-13 yılı 37. Dönem mezunları adına konuşma yapan, dönem birincisi Dr. Buse Pınar Aksoy, sahnede öğretim üyelerine, ailelere ve mezun olan arkadaşlarına duygularını ifade eden kısa bir konuşma yaptı. Çocukluk hayalinin Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olmak olduğunu belirten Dr. Aksoy, “Böyle bir üniversiteden mezun olmak çok gurur verici bir olay, buna bir de birincilik eklenmesi benim hayallerimin ötesine geçti. Okul hayatımızın her anında bizi bilgilendiren, özveriyle bizimle ilgilenen bütün hocalarıma kendi adıma ve arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum. Ailelerimizin de bu diplomada yadsınamaz emekleri var. Hepsine ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Arkadaşlarıma meslek hayatlarında başarılar ve sosyal yaşamlarında mutluluklar diliyorum” dedi.

Mezuniyet Töreni, bütün mezun doktorların Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suna Solmaz önderliğinde “Hekimlik Andı” içmesiyle devam etti. Yemin eden tıp doktorlarına Kongre Salonu’nu dolduran aileler ve konuklar şahitlik etti. Mezun doktorların 6 yıl süresince birlikte geçirdikleri zamanı anlatan slayt gösterisinin izlenmesinin ardından, dönem birincisi Dr. Buse Pınar Aksoy, dönem ikincisi Dr. Emine Merve Horoz ve dönem üçüncüsü Dr. Gizem Uçtu’ya mezuniyet belgeleri ve hediyelerini Rektör Vekili Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yaşare Aktaş Arnas ve Prof. Dr. Seyhan Tükel takdim etti. Dönem birincisi Dr. Buse Pınar Aksoy’un yaş kütüğüne plaket çakması sonrasında sırayla sahneye davet edilen mezunlar, diplomalarını öğretim üyelerinin ellerinden alarak hep beraber kep attılar.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi