Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi'nde TÜBİTAK Bursları ve Destekleri Hakkında Bilgi Verildi

 

 

Adana (ÇÜHM) -

18.04.2013

Çukurova Üniversitesi ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından  düzenlenen "Lisans ve Lisansüstü Burs ve Destek Programları Bilgilendirme toplantısı" Mithat Özsan Amfisinde gerçekleştirildi. Toplantıya TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) Sözleşmeler Müdürü Nursel Üstünsoy ve Uzman Meltem Karacaören konuşmacı olarak katıldı.

2012 yılında Tübitak Bilgilendirme ve Eğitim Toplantıları kapsamında 81 ilde 113 üniversite ziyaret edilerek akademisyenler ulusal ve uluslararası proje destekleri ile bilim insanı destekleri hakkında bilgilendirildi.  Toplantıda 2013 yılında Lisans ve Lisansüstü öğrencilerine verilen burslarda yapılan önemli değişiklikler ve yeni yarışma programları hakkında bilgi verildi. TÜBİTAK’ın  öğrencilerin sorularını yanıtlamak ve önerileri dinlemek için Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı'nın (BİDEB)  koordinasyonunda tanıtım sunumları yaptığı belirtildi.

 

Toplantıda konuşan Nursel Üstünsoy, BİDEB'in bilim insanlarının sayı ve niteliğinin artmasına yardımcı olmak amacıyla, bilimsel araştırmalar yapmak isteyen bireylere yönelik destekleyici, teşvik edici çeşitli programlar ve etkinlikler yürüttüğünü ifade etti. Üstünsoy, BİDEB bünyesinde bu kapsamda lisans, yüksek lisans ve doktora bursları verildiğini, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla girişimcilik ve yenilikçilik alanında lise ve üniversite düzeyinde yarışmalar için destek sağlandığını, yurt dışında çalışmakta olan bilim insanlarının araştırmacıların Türkiye'ye gelmelerinin teşvik edildiğini belirtti. Üstünsoy, lisansüstü öğrencilerin çeşitli alanlardaki gelişmelerinin izlenmesi amacıyla düzenlenen yaz okulu programlarına katılımlarını desteklenirken, bilim insanlarının ve araştırmacıların yurt içi ve yurt dışı bilimsel toplantılara katılımı için destek sağlandığını ifade etti.

Uzman Meltem Karacaören, bilimsel etkinlik ve destek programları hakkında öğrencilere bilgi aktardı. Karacaören, öğrencilerin lisans ve lisans üstü programlarda ne tür destekler ve burslar alabileceği konusunda açıklamalarda bulunarak, söz konusu desteklerden hangi şartlarda yararlanabileceklerini anlattı.

Toplantı Akademisyen ve öğrencilerin sordukları sorularla sona erdi.

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi