Adana (ÇÜHM) -
27.12.2013
Çukurova Üniversitesi (Ç.Ü.) Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Bölümü Almanca Öğretmenliği Anabilim Dalı ve Türk Alman Kültürel İşbirliği Derneği (TAKİD) tarafından, “Modern Edebiyatta, Müzikte, Tiyatroda ve Dil Kullanımında Türk-Alman Kültür İlişkilerinin Etkisi" konulu sempozyum düzenlendi.
Ç.Ü. Mithat Özsan Amfisi’nde gerçekleştirilen sempozyumun açılış konuşmasını, Türk Alman Kültürel İşbirliği Derneği Başkanı Ahmet Keçeci ve Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahir Balcı yaptı.
Açılış konuşmalarının ardından sempozyuma geçildi. Moderatörlüğünü Türk Alman Kültürel İşbirliği Derneği’nden Annette Coşkun’un yaptığı sempozyuma, Berlin Üniversitesi Uluslararası Medya ve Kültür Yöneticiliği Enstitüsü’nden Prof. Dr. Klaus Siebenhaar, Yazar Nuran Joerissen, Berlin Aziz Nesin Okulu ikinci Müdürü Pedagog Adelheit Riehm, Yazar Dilsad Budak, İstanbul MEF Okulları Eğitimcisi Oyun ve Tiyatro Pedagogu Yalçın Baykul, Müzik Araştırmacısı - DJ Murat Meriç ile Çukurova Üniversitesi DAAD Temsilcisi ve Öğretmen Dunya Schula konuşmacı olarak katıldı.
‘Modern Edebiyatta, Müzikte, Tiyatroda ve Dil Kullanımında Türk - Alman Kültür İlişkilerinin Etkisi’ konulu sempozyumda konuşmacılar, “Eski Migrasyon Edebiyattan Çağdaş Bir Edebiyata”, ”Almanya'daki Türk-Alman Avrupa Okul Konsept ve İki Dilli Eğitim”, “Almanya'da Türk Tiyatrosu - Türkiye'de Alman Tiyatrosu”, “Çukurova Üniversitesi’nde DAAD Hizmetleri” başlıkları altında sunum yapıp bilgi aktardılar. Katılımın yüksek olduğu sempozyum, soruların yanıtlanmasıyla sona erdi.
|