Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Cezayir ile Yükseköğretim Alanında İşbirliğine Yönelik Mutabakat Zaptı İmzalandı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

30.12.2015

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ile Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar’ın da aralarında bulunduğu bazı üniversite rektörlerinden oluşan heyet, "Afrika'ya Destek Programı" kapsamında Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyetine giderek Türkiye-Cezayir üniversiteleri arasındaki ilk işbirliği toplantısını gerçekleştirdi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ile Cezayir Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırmalar Bakanı Prof. Dr. Tahar Hadjar, yükseköğretim alanında kurumsal çerçeveyi oluşturmak ve yükseköğretim kurumları arasında akademik/bilimsel alanlarda değişimleri sağlamak amacıyla "Yükseköğretim Alanında İşbirliğine Yönelik Mutabakat Zaptı"nı imzaladı.

Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırmalar Bakanlığı’nın konferans salonunda yapılan toplantının ilk oturumunda Cezayir ve Türkiye yükseköğretim sistemleri hakkında sunum yapılarak karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Türkiye-Cezayir Üniversiteleri Arasında Eğitim İşbirliği Masaya Yatırıldı…

Öğleden sonra gerçekleşen ikinci oturumda ise Türkiye-Cezayir üniversiteleri arasında işbirliği boyutlarına değinilerek, ikili sertifika programlarının açılabilirliği, master ve doktora tezlerinde ortak danışmanlık, öğrenci ve akademisyen değişimi, bilimsel araştırma alanlarında işbirliği, yükseköğretim ve bilimsel araştırma alanında tecrübe paylaşımı imkânları başlıkları üzerinde duruldu.

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar’ın da aralarında bulunduğu katılımcı üniversite rektörleri arasında ikili görüşmelerin gerçekleştiği toplantı; Türkiye Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ve heyet temsilcilerinin Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırmalar Bakanı Prof. Dr. Tahar Hadjar ile görüşmesi ve iki taraf temsilcileri arasında toplantı sonuçlarının değerlendirilmesinin ardından tamamlandı.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi