Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Prof. Dr. Kibar, “Türk-Rus Toplumsal Forumu Eşbaşkanları Buluşması” Toplantısına Katıldı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

04.04.2018

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin’in katılımı ile yapılan Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) öncesinde, Türk-Rus Toplumsal Forumu Türk Kanadı Eşbaşkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Berat Çonkar ve Türk-Rus Toplumsal Forumu Rus Kanadı Eşbaşkanı Eleonora Mitrofanova bir araya geldi. Toplantıya Çukurova Üniversitesi Rektörü / Türk Rus Toplumsal Forum Eğitim ve Bilim Komitesi Başkan Vekili Prof. Dr. Mustafa Kibar da katıldı.

İstanbul’da gerçekleşen Rus-Türk Toplumsal Forumu'na iki ülkenin sivil toplum kuruluşları, kültür, bilim ve eğitim alanlarında faaliyet gösteren kurumların temsilcileri, federal ve bölge yönetim yetkilileri, iş adamları hazır bulundu.

Görüşmede iki ülke arasındaki eğitim, bilim, kültür, turizm, spor alanlarında işbirliği perspektifleri, bölgeler arası ve dinler arası diyaloğun geliştirilmesi, karşılıklı Kültür ve Turizm Yılı kapsamındaki etkinliklerin organizasyonuna ilişkin konular ele alındı.

Çonkar: “AMAÇ halklarımızı birbirine yakınlaştırmak.”

Toplantının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Rus-Türk Toplumsal Forumu Eş Başkanı Ahmet Berat Çonkar, "Toplantı kapsamında geleceğe yönelik komite çalışması üzerinde durduk. Bu toplantımız bir tanışma ve komitelerimizin çalışmalarına yönelik genel değerlendirme toplantısı şeklinde oldu. Sayın Mitrofanova'nın ziyareti vesilesiyle Türk tarafının tüm başkanlarını kendisiyle tanıştırma fırsatı bulduk. 11 komiteden oluşan Rus-Türk Toplumsal Forumu, 2010 yılında tesis edilen ve eş başkanlarını Sayın Cumhurbaşkanlarımızın yürüttüğü üç organdan bir tanesi. Amacımız beşeri, siyasi ve ekonomik ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunmak." dedi.

Türkiye'de Rektörler Çalıştayı düzenlenecek.

Çonkar, Türkiye ve Rusya'nın önemli üniversitelerinin rektörlerinden heyetler oluşturulduğunu, bu kapsamda Moskova'da toplantılar yapıldığını ve kararlar alındığını belirterek, "İnşallah eylül, ekim aylarında Türkiye'de bir rektörler çalıştayı düzenleyerek, eğitim iş birliği alanındaki somut projelerimizi ele alacağız." şeklinde konuştu.

Mitrofanova: "Denklik önemli bir konu."

Toplumlar arasındaki yakın ilişkileri güçlendirmeyi ve geliştirmeyi hedeflediklerini ifade eden Türk-Rus Toplumsal Forumu Rus Kanadı Eşbaşkanı Eleonora Mitrofanova ise, 2019'un Türkiye ve Rusya'da kültür ve turizm yılı olarak kutlanacağını ve bu kapsamda çeşitli etkinlikler yapılacağını anlattı. Mitrofanova, toplantı sırasında diplomaların denklik sorununun da gündeme geldiğini söyledi.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi