Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi’nde Spor Şenliği “ÜNİLİG”, 27 Ocak’ta Başlıyor…

 

 

Adana (ÇÜHM) -

24.01.2014

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Sağlık Kültür ve Spor Dairesi (SKS) tarafından “Üniversite Ligi (ÜNİLİG)” düzenleniyor. Üniversite çalışanları ve öğrencilerden oluşturulan takımlar, futboldan voleybola, basketboldan masa tenisine kadar birçok branşta kıyasıya mücadele edecek. Spor şenliğine katılacak takımların forma ve malzemeleri de SKS tarafından karşılanıyor.

ÜNİLİG için, Çukurova Üniversitesi’ndeki hazırlık çalışmaları hız kazandı. Spor müsabakalarında akademik ve idari personelin yanı sıra öğrencilerden oluşan takımlar da mücadele edecek.

 

Doç. Dr. Özgünen: “Amacımız Spora Teşvik Etmek.”

Şenlik havasında geçmesi beklenen ÜNİLİG ile ilgili bilgi veren Çukurova Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Doç. Dr. Kerem Özgünen, spor şenliğini düzenlemelerdeki amacın, öğrencilerle üniversite çalışanlarını sporda buluşturmak, onları spor yapmaya teşvik etmek olduğunu söyledi. Doç. Dr. Özgünen, “ÜNİLİG çerçevesinde yapılacak hentbol, basketbol, futbol, masa tenisi ve voleybol müsabakalarında, 27 Ocak’ta idari personel, 17 Şubat’ta da öğrencilerimiz tarafından oluşturulan takımlar mücadele edecek.” dedi.

 

ÜNİLİG’e İlginin Fazlalığı, Takım Sayısını Arttırdı

Spor şenliğine ilginin yüksek olduğunu da belirten Doç. Dr. Kerem Özgünen, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Üniversitemizin akademik ve idari personeli ile öğrencilerimiz bu muhteşem etkinliğe çok büyük katılım sağladı. Her branşla ilgili takımlarımızı oluşturduk ve tüm takımlara branş ayrımı gözetmeksizin forma ve malzeme yardımında bulunduk. Basketbol personelde 7, öğrencide 17 takım mücadele edecek. Futbol branşında 15 adet personel takımı oluşturulurken, öğrencilerin takım sayısı 30 olarak belirlendi. Futbol ve basketbolun yanı sıra voleybolda da takımlarımız oluşturuldu. Personelden 8 takım, erkek öğrencilerden 15 takım, kız öğrencilerden de 9 takım bu branştaki karşılaşmalara katılacak.“

Müsabakaların Yapılacağı Spor Tesisleri Belirlendi

“Bu takımlarımız 27 Ocak’tan itibaren, saat 16:00’dan sonra müsabakalarda mücadele edecek. Masa tenisi, voleybol ve basketbol karşılaşmaları Lütfullah Aksungur Kapalı Spor Salonu ile Sakıp Sabancı Spor ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek. İki kategoride oynanacak personel futbol karşılaşmaları da kütüphanemizin karşısında bulunan futbol sahamızda yapılacak. Öğrencilerden oluşan futbol takımları ise, ikinci bahar yarıyılı başında Çukurova Üniversitesi tesislerinde mücadele edecekler.”

Sporcular, Çapraz Elemeli Final İçin Ter Dökecek

“Tüm branşlarda turnuvalar lig usulü oynanacak. Kendi gruplarında birbirleriyle mücadele edip derece yapan takımlar da bahar şenliğinde ‘Çapraz Elemeli Final’ oynamaya hak kazanacak. Turnuvada başarılı olan takımlara, günün anısına çeşitli hediyelerimiz olacak.”

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi