Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Üniversiteler ve Sanayi Sektörü Arasında İşbirliği Kararı Alındı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

03.03.2014

Adana Sanayi Odası'nın (ADASO) ilk kez düzenlenen Genişletilmiş Meclis Toplantısı'nda, üniversite - sanayi işbirliğinin önemine ve geliştirilmesi gerektiğine dikkat çekildi, sanayicilere verilen devlet destekleri ve yardımları anlatıldı. Toplantıda yol haritası da çizildi

 

ADASO Meclis Başkanı Hüseyin Nuri Çomu, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, üniversite-sanayi işbirliği doğrultusunda üniversite ile daha çok yakınlaşmanın ve bilgi birikiminin paylaşılmasının amaçlandığını, öncelikli olarak devlet yardımları ile ilgili sanayicilerin bilgilendirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

ADASO Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç da, üniversite-sanayi işbirliğinin önümüzdeki süreçte daha da geliştirilmesi amacıyla etkinliklerin düzenleneceğini, ADASO sektör toplantılarına üniversiteden ilgili bölüm öğretim üyelerinin katılması konusunda görüş birliği sağlandığını bildirdi. Kıvanç, işbirliğine katkılarından dolayı Çukurova Üniversitesi ile Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'ne teşekkür etti.

Zorlu Bir Süreç

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Azmi Yalçın ise, üniversite- sanayi işbirliğinin geliştirilmesinin taraflarca arzu edildiğini, ancak hayata geçirilmesinin zorlu süreç olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Yalçın, "Önümüzdeki dönemde işbirliğinde önemli atılıma ihtiyaç olduğu için bugün bir araya geldik" dedi.

Teknolojiye ulaşmak için öğretim üyeleri ile sanayicilerin daha içiçe olmasındaki engellerin yasayla ortadan kaldırıldığını vurgulayan Prof. Yalçın, yakın işbirliği zemininin oluşturulması için tarafların katılımıyla iki günlük çalıştay düzenleneceğini, geçmiş zamanın telafisi için çaba harcanacağını ifade etti. "Önümüzdeki süreçte daha çok öğretim üyeleri fabrikalarda, sanayiciler de üniversitede olacak" diyen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Azmi Yalçın, mühendislik fakültesi öğrencilerinin bir dönemi fabrikalarda uygulamalı olarak geçirmesinin öngörüldüğünü bildirdi. Prof. Dr. Yalçın, böylelikle eğitimde kalitenin artacağını, sanayicinin de ihtiyaç duyduğu nitelikteki elemana sahip olmasının ortamının sağlanacağını, istihdama da katkı sağlayacağını kaydetti.

Tatmin Edici Bir Düzeyde Değil

KOSGEB destekleri ile ilgili bilgi veren ÇÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Serin, üniversite - sanayi işbirliğinin uzun yıllardır sözü edilmesine karşın hayata geçirilmesinin tatmin edici düzeyde olmadığını söyledi.

Tarafların işbirliğini önemsediğini, her türlü destek ve katkıyı sağlamaya hazır olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Serin, "Bu dönemi iyi değerlendirirsek, işbirliğini gerçek anlamda hayata geçirme şansını yakalarız" diye konuştu.

Prof. Dr. Aydın: “ÇÜ ve TEKNOKENT Birbirini Destekleyen ve Tamamlayan Yapılar.”

Çukurova Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TEKNOKENT) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kadir Aydın da, yaptığı sunumla TEKNOKENT hakkında bilgi verdi. Çukurova Üniversitesi ve Çukurova Teknokent’in birbirlerini destekler ve tamamlar yapılar olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Aydın, “Birisinin başarısı diğerinin seviyesini belirlemektedir. Çukurova Üniversitesi’nin girişimcilik ve yenilikçilik endeksinde 24. sıradan 14. sıraya yükselmesinde Çukurova Üniversitesi’nin başarısı direk katkı sağlamıştır. Bu nedenle performans endeksinde Çukurova Teknokent’in 10 basamak birden yükselmesine katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

ÇÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Babaarslan, TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destekleme Programları Başkanlığı tarafından sanayicilere sunulan imkan ve projeler hakkında bilgi verdi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve teknoloji Genel Müdürlüğü Sanayi Tezleri programı hakkında bilgi veren ÇÜ Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi ve Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi (BAP) Koordinatörü Prof. Dr. Süha Berberoğlu ise, ayrıca bu program kapsamında hibe ve yardım alarak çalışma yapan firmalardan örnekler verdi. Prof. Dr. Berberoğlu, santez proje konuların, projelerini ve  sanayicinin nasıl bu projelerden yararlanacağını anlattı. 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi