Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

‘Üniversite - Sanayi İşbirliği’ Kapsamında Ç.Ü. İle SASA Ortak Projede Buluştu

 

 

Adana (ÇÜHM) -

26.12.2013

Çukurova Üniversitesi (Ç.Ü) Rektörlüğü tarafından başlatılan “Kamu – Üniversite - Sanayi İşbirliğini Geliştirme ve Hayata Geçirme Çalışmaları” kapsamında Adana’daki sanayi kuruluşlarını ziyaret eden Ç.Ü. Akademisyenleri ile Adana İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü yetkilileri, Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliğinin gelişmesi adına önemli bir işbirliğine imza attı.

Çalışma kapsamında Çukurova Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Serin ile Adana İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Remzi Özdoğan, ilk olarak geçtiğimiz günlerde SASA Fabrikası’nı ziyaret etmiş ve ortak projeler geliştirilmesi için görüş alışverişinde bulunmuştu. Görüşmelerin ikinci adımı olarak da Çukurova Üniversitesi’ni ziyaret eden SASA yetkilileri ile çalışmada yer alacak akademisyenler, Dekan Prof. Dr. Selahattin Serin başkanlığında düzenlenen ve Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. E. Sultan Giray, Prof. Dr. Halime Ö. Paksoy, Prof. Dr. Bilgehan Güzel, Doç. Dr. Emel Yıldız, Doç. Dr. Çağatay Bayındır ve Yrd. Doç. Dr. Hasan Serin’in de katıldığı toplantıda bir araya geldiler.

Üniversite - sanayi işbirliği ve ortak proje geliştirilmesi kapsamında yapılan toplantı sonunda üç konuda ortak proje yapılması kararlaştırıldı. Çukurova Üniversitesi’nden ilgili öğretim üyelerinin, Ocak 2014’te SASA’da düzenlenecek toplantıya katılıp projelerin içeriğiyle ilgili bilgi alışverişinde bulunacağı bildirildi.

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi