Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Kharkiv Ulusal Tıp Üniversitesi’nden Çukurova Üniversitesi’ne Ziyaret

 

 

Adana (ÇÜHM) -

24.12.2014

Uluslararasılaşmaya büyük önem gösteren Çukurova Üniversitesi dünyanın farklı ülkelerinden farklı üniversitelerle ikili anlaşmalar imzalayarak işbirlikleri yaparken, biryandan da bu işbirliklerine yenilerini eklemek adına önemli çalışmalar sürdürüyor. Bu kapsamda Ukrayna’nın sayılı üniversitelerinden biri olan ve Unesco tarafından tescillenen Kharkiv Tıp Üniversitesi yöneticileri Çukurova Üniversitesi’ni ziyaret etti.

 

İkili İşbirliği İçin Görüşmeler Yapıldı

Ukrayna’nın Kharkiv şehrinde bulunan Kharkiv Ulusal Tıp Üniversitesi’nden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Valeriy Kapustnyk ve Dış İlişkiler Sorumlusu Prof. Dr. Igor Zavgorodnii Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar’ı makamında ziyaret etti. Kharkiv Ulusal Tıp Üniversitesi heyetiyle bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar’a, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Seyhan Tükel, Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu ve Mevlana Koordinatörü Prof. Dr. Hüseyin Erten eşlik ederken, ziyarette Mevlana Programı çerçevesinde devam eden işbirliği yanında diğer alanlarda da ortak çalışma ve işbirliği için görüş alışverişinde bulunuldu.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar konuklarına Çukurova Üniversitesi hakkında bilgi vererek hediyeler takdim etti. Üniversiteyi çok beğendiklerini belirten Ukraynalı bilim insanları Rektör Prof. Dr. Kibar’ı ziyaretin ardından program çerçevesinde Tıp Fakültesi, Balcalı Hastanesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Adana Sağlık Yüksekokulu’nu ziyaret etti.

Ukrayna heyeti Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Özcengiz, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Toroğlu, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Yeşim Taşova ve Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Tamer İnal ile Adana Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Sait Polat ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Neslihan Boyan ile ikili işbirliği üzerine görüşmelerde bulundu.

 
 

Ukraynalı Öğretim Görevlileri Adana’ya gelecek

Program sonunda iki üniversite arasında devam eden Mevlana Değişim Programı kapsamında 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne 10, Diş Hekimliği Fakültesi’ne 2 öğretim üyesinin gelmesi ve Tıp Fakültesi ile Adana Sağlık Yüksek Okulu’ndan da 2’şer öğretim üyesinin Kharkiv Ulusal Tıp Üniversitesi’ne gitmesi planlandı.

 
 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi