Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

ÇÜ Öğretim Üyesi Merhum Prof. Dr. Ural Dinç’e Bakan Çelik’ten Ödül.

 

 

Adana (ÇÜHM) -

06.01.2016

Toprak Bilimine katkı sağlayan ve bu yıl vefat eden Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ural Dinç’e, emeklerinden dolayı Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik tarafından plaket verdi. Merhum Prof. Dr. Dinç’in ödülünü kardeşi Prof. Dr. Gürol Dinç Aldı.

Prof. Dr. Dinç, Tarım Topraklarının Korunmasına Yönelik Aktif Çabaları İle Tanınıyordu.

Sürdürülebilir toprak yönetimi ile toprak etüt ve haritalaması konularında ulusal/uluslararası alanda birçok bilimsel çalışmaya imza atan Prof. Dr. Ural Dinç, tarım topraklarının korunmasına yönelik aktif çabaları ile birçok bilim insanının yetiştirilmesine katkıda bulunan önemli bir bilim insanıydı.

Vefat Eden Prof. Dr. Dinç’in Ödülünü Kardeşi Prof. Dr. Gürol Dinç Aldı.

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden emekli olduktan kısa süre sonra hayatını kaybeden Prof. Dr. Ural Dinç’e Dünya Toprak Günü’nde bir ödül daha geldi. "Dünya Toprak Günü" dolayısıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda Bakan Faruk Çelik’inde katıldığı törende Prof. Dr. Dinçe ödül verildi. Bakan Çelik, toprak bilimine emeği geçen ve bu yıl vefat eden Çukurova Üniversitesi’nden emekli olan öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ural Dinç için, kardeşi Prof. Dr. Gürol Dinç'e plaketi takdim etti.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi