Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç'tan, Rektör Prof. Dr. Kibar’a Kutlama Mektubu

 

 

Adana (ÇÜHM) -

13.11.2015

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, en iyi üniversiteler sıralamasında Türkiye'den dereceye giren, aralarında Çukurova Üniversitesi’nin de bulunduğu 16 Üniversitenin Rektörüne kutlama mektubu yolladı.

Çukurova Üniversitesi’nin dünyanın en prestijli, dünya üniversitelerini derecelendirme kuruluşu Quacquarelli Symonds (QS)’in açıkladığı, “2015-2016 Dünyanın En İyi Üniversitesi”  listesinde yer almasının yankıları sürüyor. Sıralamaya giren 16 Türk Üniversitesinden biri olması sebebiyle Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar’a mektup göndererek, başarıda emeği geçen tüm akademik ve idari personeli kutladı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, gelişmekte olan Avrupa ve Asya ülkelerini kapsayan en iyi üniversiteler sıralamasında Türkiye'den dereceye giren 16 Üniversitenin Rektörüne tebrik mektubu gönderdi.

 

Çukurova Üniversitesi, Sıralamaya Giren 16 Türk Üniversitesinden Biri Oldu

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, QS tarafından gerçekleştirilen araştırmadaki sıralamada, Türkiye'den ilk 20 arasında 6, ilk 100 arasında 12 üniversite yer aldı. Toplam 150 okulluk listeye, Türkiye'den 16 üniversite girdi.

Dereceye giren üniversiteler arasında Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi yer aldı.

Prof. Dr. Saraç’ın, Prof. Dr. Kibar’a Gönderdiği Kutlama Mesajı…

Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar’a gönderdiği mektubunda şunları kaydetti:

"Üniversitenizin 2015 yılı QS “Emerging Europe and Central Asia” sıralamasında dereceye girdiğini büyük bir memnuniyetle öğrendim. Ülkemiz yükseköğretimini onurlandıran, kıvanç duymamızı sağlayan bu haber için sizi ve şahsınızda bütün akademik kadronuzu kutluyor, size ve çalışma arkadaşlarınıza samimi başarı dileklerimi saygıyla sunuyorum."

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi