Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

BESYO’da mezuniyet coşkusu

 

 

Adana (ÇÜHM) -

18.06.2013

Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulundan (BESYO) 2012-2013 eğitim-öğretim yılında mezun olan öğrenciler diplomalarını törenle aldılar. Çukurova Üniversitesi atletizm pistinde gerçekleştirilen BESYO mezuniyet törenine, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, Vali Yardımcısı Halis Arslan, çok sayıda öğretim üyesi ve mezun öğrencilerin aileleri katıldı.

2012-2013 eğitim-öğretim yılı sonunda BESYO Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümünden 36, Spor Yöneticiliği bölümünden 42 ve Antrenörlük Eğitimi bölümünden 41 olmak üzere toplam 119 öğrenci mezun oldu.

“Başarılarınız mutluluğumuz, sorunlarınız her zaman sorunlarımız olacaktır.”

BESYO Müdürü Prof. Dr. Sadi Kurdak mezuniyet töreni açılış konuşmasında öğrencilere, “Sevgili mezunlarımız; hayatınızın en önemli anlarından birisini yaşıyorsunuz. Sizleri yetiştiren insanların karşısında üniversite mezunu olarak çıkmanın onurunu yaşıyorsunuz. Uzun bir yola çıkmak üzeresiniz. Hiçbir gücün sizi yolunuzdan çıkarmasına izin vermeyin. Daha iyisini yapmak ve kendinize dürüst kalabilmek için çok çalışın. Hiçbir kuvvetin sevgiden ve içtenlikten önemli olmadığını unutmayın.” Şeklinde hitap etti.

İnsanların kalbini kırarak mutlu olmanın mümkün olmadığını belirten Prof. Dr. Kurdak mezunlara, “İnsanlara önkoşulsuz kucak açıp, anlamaya çalışın. Kimseyi yargılamayın. Mutluluğu kaf dağının arkasında aramayın. Yaşam bir yol ise mutluluk yolda olmaktır. Aileniz, yurdunuz ve insanlık için çalışın. Unutmayın başınız zora girdiğinde sizin bir yuvanız var.” diyerek BESYO’ nun tüm mezunlarına destek vereceğini vurguladı.

Mezunlara “Başarılarınız mutluluğumuz, sorunlarımız her zaman sorunlarımız olacaktır.” Sözleriyle seslenen Prof. Dr. Kurdak, öğrenci velilerine “Gençler sizler olmadan başaramazlardı. Ne mutlu sizlere böyle evlatlarınız olduğu için, ne mutlu onlara böyle aileleri olduğu için. Biz onlara bir meslek, gelecek verdik. Bu bizim onurumuzdur. Tüm hocalarıma da teşekkür ederim. Bir teşekkürü de idari personelimize etmek isterim.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

“Hak ve adalet gibi evrensel değerlerden uzaklaşmamalı gerekirse bunlar için direnmeliyiz.”

Prof. Sadi Kurdak’ın ardından mezunlar adına BESYO dönem birincisi Çağlar Bıldırcın bir konuşma yaptı. Tüm mezun arkadaşlarını kutladığını belirten Bıldırcın duygularını , “Sevgili arkadaşlarım ve değerli hocalarım. Sizleri lisans eğitimini başarıyla tamamlamış birisi olarak saygıyla selamlıyorum. Üniversite, farklı kültürlerden insanların bir araya geldiği kutsal bir mekandır. Beş yıl boyunca siz hocalarımızla sadece eğitim anlamında değil hayata dair her şeyi paylaştık. Değerli mezun arkadaşlarım; çok güzel yerlere geleceksiniz. Öncelikle mutlu olmanızı ve yaşamınızın geri kalanında arzu ettiğiniz yerlere ulaşmanızı diliyorum. Bu yolda, çalışkan doğrudan şaşmayan ve dürüst bireyler olmalıyız.” sözleri ile ifade etti.

“Çukurova Üniversitesi’nin 40. kuruluş yılında mezun olmanın ayrıcalığını yaşıyorsunuz.”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, üniversitenin kuruluşunun 40. Yılında mezun olmanın bir ayrıcalık olduğunu vurguladı. 40 yıl önce Çukurova Üniversitesi kurucularının koyduğu hedefleri gerçekleştirdiklerini belirten Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, “Üniversitemiz bu yıl 40. Yıl dönümünü kutlamaktadır. 40. Yılınızda mezun olmanın ayrıcalığını  taşıyor olacaksınız. 40 yıl önce kurucu hocalarımız hedefler belirlemişti. Bunlardan birisi Çukurova Üniversitesi’nin Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden birisi olmasıydı. Bu hedef, bugün gerçekleşmiş durumdadır. Bir diğer hedef  uluslararası alanda tanınan bir üniversite olmaktı, bu da başarılmıştır. Üniversitemiz, öncelikle yakın çevresine kendisinden beklenen değerleri yaratmayı başarmıştır. Öğrencilerimizin zihinsel, bedensel açıdan en üst düzeyde gelişimini sağlayarak misyonunu yerine getirmiştir. Üniversitemizin kuruluşunda belirlenen hedeflerinin çoğuna ulaşmıştır. Günümüzde Çukurova Üniversitesi sayısı 4500’ü geçen akademik ve idari personeli ile 40.000’den fazla sayıda öğrencisine hizmet sunmaktadır. Öğrencilerini bilgilendirmenin yanı sıra sosyal, kültürel, sanatsal alanlarda da beceri kazandırmak istiyoruz. BESYO farklı dallarda bugüne kadar çok sayıda sporcu yetiştiren bir kurumdur.  Bu mutlu ana katkı sağlayan tüm aile bireylerine, yüksekokulumuzun çok değerli akademik, idari personeline ve özellikle bugünde toplanmamızın sebebi olan mezunlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Üniversitemiz adına tebriklerimi iletiyorum. Mutlu, huzurlu, sağlıklı bir gelecek diliyorum.” dedi.

Bölüm birincilerine diplomalarını Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Hasan Fenercioğlu, BESYO Müdürü Prof. Dr. Sadi Kurdak ve Adana Vali Yardımcısı Halis Arslan takdim etti. Yaş kütüğüne 2013 mezunları adına plaket çakılması ile başlayan diploma töreni, diplomalarını alan öğrencilerin kep atmasıyla sona erdi.

 

Muhteşem Bir Törenle Mezun Oldular!

Bu yıl 13.’sü düzenlenen Çukurova Üniversitesi Adana Sağlık Yüksekokulu Mezuniyet töreni Mithat Özsan Amfisinde gerçekleştirildi. Hemşirelik ve Ebelik Bölümü Lisans Öğrencilerinin Diplomalarını aldığı törene Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, öğretim üyeleri ve öğrenci yakınları katıldı.

 

 “Üniversitelerin Bilimsel Düzeyini Belirleyen Ölçütlerden Biri                                                                                                                      Akademisyenlerin Bilimsel Niteliğidir”


Törende yapmış olduğu konuşmasında Rektör yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu “Üniversitelerimiz, ülkelerin uygarlık yarışında itici gücü ve vazgeçilmez kurumlarından birisidir. Üniversitelerimiz, barındırdıkları dinamik insan gücü, evrensel düşünce yapılarıyla toplumu kısa zamanda etkileyebilen, topluma yön verebilen kurumlardır. Ülke ve toplumun gereksinimine cevap veren toplumu çağdaş, orijinal fikir ve düşünceleriyle yönlendiren kuruluşlardır. Bir ulusun gelişmesinde ve ileri uluslar seviyesine ulaştırılmasında, temel görevin üniversitelerde olduğu unutulmamalıdır. Bir üniversitenin bilimsel düzeyini belirleyen en önemli ölçütlerden birisi de kuşkusuz akademisyenlerin bilimsel nitelikleridir. Adana Sağlık Yüksekokulunun seçkin ve nitelikli öğretim elemanları tarafından en iyi şekilde, mesleğinizin tüm bilgi ve becerilerine hâkim olarak yetiştirildiniz. Sizleri yetiştiren değerli hocalarınıza en içten duygular ile teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Hemşirelik ve Ebelik mesleğinin insan sağlığı için vazgeçilmez meslek olduğuna dikkat çeken Adana Sağlık Yüksek Okul Müdürü Prof. Dr. Sait Polat “Yüksekokulumuz mezunu ebe ve hemşireler insanımıza sağlık hizmeti sunarken insan sağlığın korunması ve sürdürülmesine büyük katkılar sunmaktadır. Sevgili anne ve babalar, bugün gurur günümüz. Sizlerin büyük desteği ve fedakârlığı ile yetiştirdiğimiz mümtaz gençlerimizi ülkemizin sağlık ordusuna kazandırmaktan dolayı çok gururluyuz. Ülkemizin en saygın üniversitelerinden birinden mezun oluyorsunuz. Meslek hayatınız boyunca bu ayrıcalığı her zaman hissedeceksiniz. Sahip olduğunuz deneyim ve özgüveninizle Çukurova Üniversitesinin kurumsal kimliğini en iyi şekilde temsil edeceksiniz” dedi.

 

                                                                                  “Sıfır Etkisiz Değildir, Aslında Bir Başlangıç Noktasıdır”

Mezun öğrenciler adına konuşma yapan Hemşirelik Bölüm Birincisi Zeynep Koç ise “Eğitimime başladığımda hedefim sürekli insana hizmet veren, idealist ve profesyonel bir hemşire olmaktı. Şimdi ise başarılı bir hemşire olma hedefine doğru emin adımlarla ilerlemekteyim. Bu yolda bizi insan sevgisi ve insana saygıyı temel alarak bilgi ve becerimizi geliştiren, aynı zamanda bizleri sosyal hayata hazırlayan, bütün hocalarımıza teşekkür ediyorum. Şu andan itibaren birer meslektaş olarak bizler mesleğimizin getirdiği bütün zorluklara rağmen azimle çalışarak, mesleğe yeni bir şeyler katıp vatansever gençler olarak toplumun desteğini almayı başaran birer hemşire olarak var olacağız” diyerek gururunu ve heyecanını dile getirdi.

Törene Balcalı Hemşireleri Korosunun verdiği müzik dinletisiyle devam edildi. Dinletinin ardından Adana Sağlık Yüksek Okulu Ebelik Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Meltem Akbaş’ın öncülüğünde ebelik öğrencileri, Hemşirelik Bölümü Öğretim Görevlisi Yar. Doç. Dr. Serap Torun’un önceliğinde ise hemşirelik öğrencileri meslek yemini ettiler.

144 öğrencinin mezun olduğu törende dereceye giren öğrenciler ödüllerini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu ve Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Sait Polat’tan aldılar. Prof. Dr. Fenercioğlu ise “40. Yıl dönemi kutlamalarının en güzel anı oldu” diyerek memnuniyetini belirtti. Bölüm birincisi Zeynep Koç’un yaş kütüğüne çivi çakmasıyla devam eden tören, öğrencilerin keplerini havaya fırlatmalarıyla sona erdi.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi