Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

ÇÜ Academic Quartet Ekibi, Belarus’ta Ayakta Alkışlandı…

 

 

Adana (ÇÜHM) -

28.04.2014

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ)Devlet Konservatuvarı Öğretim Elemanlarından oluşan “Academic Quartet” ekibi, Belarus (Beyaz Rusya) Cumhuriyeti’nin Başkenti Minsk’te konser verdi. Belarusta yaşayan Türkler ile üniversitelerde eğitimlerini devam ettiren Türk öğrenciler, konsere büyük ilgi gösterdi.

“Uluslararası Etnokültür Festivali” için Belarus Cumhuriyeti Devleti tarafından Minsk’e davet edilen Academic Quartet sanatçıları, Türk Halk Müziği’nden oluşan repertuvarları kapsamında seslendirdikleri birbirinden güzel eserlerle müzik ziyafeti sundu.

Konsolos Atabay’da ÇÜ Ekibine Teşekkür…

Konserin açılışında Türkiye Cumhuriyeti Minsk Büyükelçiliği’ni temsilen bir konuşma yapan Konsolos Serkan Atabay, Türkiye ile Belarus arasında kültürel ve sanatsal ilişkileri sıcak tutması ve devam ettirmesinden dolayı, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Bayık’a ve Academic Quartet ekibine teşekkür etti.

Academic Quartet, Türkiye’yi Başarıyla Temsil Etti.

Konser bitiminde Academic Quartet ayakta alkışlandı. Alkışlar üzerine sahneye tekrar çıkan grup üyeleri, özelikle bis parçası olarak seçtikleri “O Çİ ÇORNİE (Kara Gözler)” isimli eserin yarısını Rusça, yarısını da Türkçe yorumlayarak, izleyenlerden büyük alkış aldı. 1 saat 15 dakika sahnede kalan ÇÜ Academic Quartet, Çukurova Üniversitesi ve Türkiye’yi başarıyla temsil etti.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi