Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Acil Tıp Asistanları Adana’da Toplandı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

15.05.2017

12. Acil Tıp Asistan Sempozyumu Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Sorumluluğunda Yapıldı.

Türkiye Acil Tıp Derneği (TATD) ve Acil Tıp Asistan Birliği’nin ortaklaşa düzenlediği  “Acil Tıp Asistan Sempozyumu (ATAS)” Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı ev sahipliğinde tüm Türkiye’den farklı üniversite ve eğitim araştırma hastaneleri Acil Tıp Asistan ve öğretim üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Türkiye'nin tek asistan sempozyumu organizasyonunun her basamağında Acil Tıp Asistanları görev aldı.

Bu yıl 12.’si düzenlenen Acil Tıp Asistan Sempozyumu, TATD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yıldıray Çete, ATAB Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Gültekin Kadı, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeynep Kekeç ve Sempozyum Başkanları Dr. Samet Öcel ve Dr. Gökhan Sağlamol’un başkanlığında asistanlardan oluşan organizasyon ekibi ve katılımıyla Hilton Otel de yapıldı.

 

Sempozyum açılış toplantısında tüm Acil Tıp asistanları adına konuşma yapan sempozyum başkanlarından ve ÇÜ Acil Tıp Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Dr. Samet Öcel, bir yıldır süren hazırlık aşamasında kendilerine yoğun destek veren başta Prof. Dr. Zeynep Kekeç’e,  Acil Tıp Anabilim Dalı çalışanlarına, ATAB birliğine, TATD yönetim kurulu ve sekreterliğine teşekkür ederek, Adana’nın sıcak ortamında iyi bir bilimsel ve sosyal program hazırladıklarını, hedeflerinin Adana’yı Üniversitemizi ve acil tıp uzmanlığını iyi temsil etmek olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Kekeç; “Acil Tıbbın Gelişmesinde Asistan Sempozyumları Önemli.”

Prof. Dr. Zeynep Kekeç ise Acil Tıbbın gelişmesinde asistan sempozyumların önemli olduğunu belirterek acil tıbbın geleceğine yön verecek olan genç bilim insanlarının bilimsel paylaşım ve sosyal ortamda kaynaşmasıyla gelecekte kurulacak sağlam dostluklara zemin hazırladıklarını söyledi. Prof. Dr. Kekeç şunları kaydetti;

“12 yıl sonra bu organizasyonun kendi üniversitemde yapılması, acil tıp asistanlarınca düzenlenmesi beni çok memnun etti. Bu organizasyonda hocalarınız olarak bizler dinleyeceğiz sizler bilimsel tartışmalar yapıp sosyal anlamda paylaşımlarda bulunacaksınız. Güzel anılarla ve iyi bir bilgi birikimiyle Adana’dan ayrılmanızı dilerim.”

 

“Türkiye’de İlk Asistan Sempozyumunu Başlatan Uzmanlık Derneğiyiz.”

Prof. Dr. Yıldıray Çete de Türkiye’de ilk asistan sempozyumunu başlatan uzmanlık derneği oldukları ifade ederek, acil tıp asistan sempozyumunu ilk kez 2006 yılında Ankara’da başlattıklarını söyledi. Her yıl farklı bir acil tıp kliniğinin bu sempozyumu devam ettirerek geliştirildiği hatırlatan Prof. Dr. Çete, asistanların kendi özlük haklarını bilmeleri gerektiğini ve çalışma şartlarının zorluğuna dikkat çekti.

3 Gün Süren Sempozyumda Farklı Konularda Sunum ve Yarışmalar Yapıldı.

3 gün süren sempozyumda acil tıpta önemli olan konu başlıkları asistanlarca sunularak değerlendirildi. Acil Tıp Asistan Birliği ve Düzenleme Kurulu sempozyum sonunda şu değerlendirmeyi yaptı;

“İlk gününde 2015 kılavuzu ile güncellenen Kardiyopulmoner Resüsitasyon ve Acil Kardiyovasküler Bakım ve ardından Genel Aciller oturumlarıyla devam etti. Özellikle Genel Aciller oturumda güncel tartışma konusu olan Kontrast Nefropatisi başlıklı sunum asistanlar tarafından yoğun ilgi gördü. Öğleden sonra ilk oturumda Travma başlığı altında tartışılan tüm sunumlar çok merak edilen ve ilgi çekici konulardı. Açılış kokteylinden önceki son oturum olan sosyal panel sempozyumun en önem verilen oturumlarındandı. Bu oturumda tükenmişlik sendromunu yenme ve hayat kalitesini artırma yollarına cevaplar arandı. Acil Tıp Asistanlığı ve Uzmanlığı üzerine paylaşımlarda bulunuldu. Ayrıca sempozyumda bilimsel yarışmalarda yapıldı. Sempozyumun ilk gününün sonunda ödüllü “7 Dakikada Herhangi Bir Şey Anlat” yarışması gerçekleştirildi. Oldukça çekişmeli ve birbirinden güçlü sunumlarla gerçekleşen yarışmanın 1.’si Zehra Akçora (86,7 puan Hacettepe Üniversitesi Acil Tıp A.D.), 2.’si Sinan Görgülü (84,5 puan Hacettepe Üniversitesi Acil Tıp A.D.),3.’su ise Murat Yazıcı (83,8 puan RTE Üniversitesi Acil Tıp A.D.) oldu. Sempozyumun ikinci gününde ise Kardiyolojik, Solunum ve Nörolojik Aciller oturumları yapıldı. Bu oturumlarda kırmızı bayraklar yeniden gözden geçirilirken EKG yarışması da yapıldı. Oldukça çekişmeli geçen yarışmayı Dr. Ali Cankut Tatlıparmak (İstanbul Eğitim Ve Araştırma Hastanesi) kazandı, ikinci Dr. Ramazan Sabırlı (Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi) olurken, üçüncülüğü ise Dr. Adem Köksal (Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi) ve Dr. Serdal Balcı (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi) paylaştı. Sempozyumun üçüncü gününün ilk oturumunda “Acil Tıbbın Adli Yönü” tartışılarak birçok Acil Tıp hekiminin merak ettiği soruların cevapları arandı. Ardından Sempozyumun yine merakla beklenen Münazara oturumuna geçildi. Bu oturumda Tanıklı ve Tanıksız CPR tartışıldı. Münazarayı Tanıklı CPR ekibi kazanırken ekip, uygun sosyal, fiziksel ve psikolojik şartlar altında Tanıklı CPR uygulanmasının bilimsel verilere dayanılarak daha makul ve önemli olduğu vurgulandı.”

Prof. Dr. Kekeç’in Kişisel Fotoğraf Sergisi Yoğun İlgi Gördü.

Sempozyum süresince Hilton fuaye alanında olan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeynep Kekeç’in kişisel fotoğraf sergisi de katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi