Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Adana’da Değişen Geleneksel Adet ve Uygulamalar

 

 

Adana (ÇÜHM) -

28.12.2015

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Türkoloji Araştırma Merkezi bünyesinde “Çukurova Üniversitesi Adana Halk Kültür Evi” olarak hizmete açılan Adana’nın kültür ve sanat hayatına ev sahipliği yapan mekânda, konusunda uzaman konuklarla geleneksel hale gelen söyleşiler devam ediyor. Konusunda uzman kişilerin farklı konularda bilgiler verdiği söyleşilerde bu haftaki konu “Adana’da Değişen Geleneksel Adet Ve Uygulamalar“ konusuyla Yrd. Doç. Dr. Zekiye Çağımlar oldu.

 

 

Yrd. Doç. Dr. Zekiye Çağımlar Unutulmaya Yüz Tutmuş Geleneksel Değerlerimizi Anlattı

Konferansın açılış konuşmasını yapan Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Deniz Abik merkezin tanıtımını yaparak çalışmaları hakkında kısa bir bilgi sundu.

 

Daha sonra Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Sınıf Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zekiye Çağımlar katılımcılara, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel değerlerimizi anlattı.  Yrd. Doç. Dr. Çağımlar, her insanın anavatanının çocukluğu olduğunu belirterek, anılarını yaşatan insanların daha güçlü toplum haline geldiğini söyledi. Konukları çocukluk yıllarına götüren Yrd. Doç. Dr. Çağımlar, çocukluktan evlilik yıllarına kadar değişen gelenek ve uygulamalar hakkında da açıklamalarda bulundu.

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi