Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Bir Adana Sevdalısının İzlenimleri ve Görüşleri…

 

 

Adana (ÇÜHM) -

03.03.2014

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Çelik, Adanalıların çocuklarını kentte tutamadığında, yatırım motivasyonunu da kaybettiğini dile getirdi

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ramazanoğlu Konağı Kültür Merkezi'nde düzenlenen cumartesi konferanslarının konuğu bu kez Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Çelik oldu. Konferansı Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, akademisyenler, bürokratlar, siyasetçiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri izledi. Daha önce Acıbadem Adana Hastanesi Direktörlüğü ve Sağlık Turizmi Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptığı kentle bağını hiç koparmayan Çelik konuşmasında, gençlerin Adana'da kalmak istememesi konusuna değinirken "Çocuğunuzu Adana'da tutamazsanız, yatırım da yapmazsınız" dedi.

Yanlış Karşılaştırma

Çelik şöyle konuştu: "Çocuğunuzu burada tutabilirseniz, onun geleceği için yatırım yapma motivasyonunuz olur. Bu yüzden Adana'yı, gençlerin yaşamayı tercih ettiği gençlerle eşleştirebilirseniz, onlar da o kadar memleketlerinde kalmak isterler. Başka şehirlere gitmek istemezler. Nitelikli gençlerimizi kentte tutmak, kalkınmak istiyorsak, Adana'yı İstanbullaştırmalıyız. Adana, Kayseri ve Gaziantep'le karşılaştırılıyor ama bu yanlış. Çünkü Kayseri ve Adana'da egemen kültürler var. Adana'da ise homojen bir yapı var. Adana'nın karşılaştırılabileceği yer İstanbul'dur.

Çelik: "Adana İçin Güç Birliği Yapmalıyız."

Adanalılık" bilincinin üzerinde de duran Hüseyin Çelik, Adana’nın kalkınmasına emeği geçenlerin tespit edilip “Adana Beratı” verilmesi gerektiğini savundu.  Çelik, yapılacak güç birliğinin gençler, bürokratlar ve iş dünyası başlıkları altında Adana için çalışarak gelişme yolunda büyük katkı koyabileceğini vurguladı. Çelik, "Adana'da doyanlar" ve "Adana'da doğanlar" yaklaşımıyla da bir değerlendirme yaptı. Hüseyin Çelik Çelik, "Adana'da doyanlar, her şeyini sıfırlamış olarak gelmiş oluyor. Göçmen yaklaşımıyla çok daha çalışkan ve üretken oluyorlar. Adana'da doğanların da en az doyanlar kadar çalışması lazım" diye konuştu.

“Bir Adana Sevdalısının İzlenimleri ve Görüşleri” sunumunu tamamlayan Hüseyin Çelik, konferansın ikinci bölümünde katılımcıların sorularını yanıtladı.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi