Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

“Üniversitelerimizi Ağaçlandırıyoruz’’Projesi Kapsamında Çukurova Üniversitesi’ne Öğrenci Sayısı Kadar Fidan Dikilecek

 

 

Adana (ÇÜHM) -

11.11.2013

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Orman Genel Müdürlüğü ve YÖK ile yürüttüğü “Üniversitelerimizi Ağaçlandırıyoruz” projeyle Türkiye genelindeki tüm üniversitelere öğrenci sayısı kadar fidan dikilecek. Proje kapsamında Adana Orman Bölge Müdürlüğü ve Çukurova Üniversitesi arasında fidan dikim protokolü imzalandı.

Adana Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, Ağaçlandırma Şube Müdürü Ebubekir Sürer ve Fidanlıklardan Sorumlu Şube Müdürü Ali Kişi, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar’ı makamında ziyaret ederek “Üniversitelerimizi Ağaçlandırıyoruz” projesinin protokolünü imzaladı.

Protokol kapsamında Çukurova Üniversitesi’nin öğrenci sayısı olan 45 bin fidan Ç.Ü. kampüs alanına dikilerek ağaçlandırma çalışması gerçekleştirilecek.  Çukurova Üniversitesi Yönetimi tarafından belirlenen 110 dekarlık alanda ilk etap fidan ekim çalışması 15 Kasım Cuma günü törenle başlatılacak. Ayrıca Ceyhan Ağaçpınar ve Azizli köyünde de öğrenciler adına fidan dikilecek. Ekilecek fidanlar ağırlıklı olarak Fıstık Çamı, Selvi ve yaban hayatının faydalanabilmesi İçin Dut ve Alıç’tan oluşacak.

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi