Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Prof. Dr. Cemil Göçmen ‘le Akademik Ağ üzerine kısa bir röportaj yaptık.

Adana (ÇÜHM) -

Bize akademik ağ hakkında bilgi verir misiniz?

Akademik Ağ, web üzerinden akademik çalışmaların paylaşımını sağlayan, hiç bir  kurum yada kuruluşa bağlı olmayan akademik projelerin paylaşıldığı bağımsız bir platformdur.

 

 

 

 

 

iletisim1

 



Düzenlediğiniz Proje Paylaşım Etkinliği’nin amaçlarından söz eder misiniz?


Bu etkinliği düzenlerken, öncelikli olarak disiplinler arasında eksik olduğunu düşündüğümüz iletişimi kurmayı ve bu iletişim sürecinin devamlılığı sağlamayı hedefledik. Birbirilerinden haberdar olan farklı disiplinlerin ortak projeler üretmesine aracı olmak istedik. Bu tür etkinlikler kapsamında hem üniversitemizin gelişip ilerlemesine, hem de üniversitemiz öğretim elemanları ve öğrencilerin araştırma faaliyetlerine olan ilgilerini artırarak daha yeni projelere imza atmalarını amaçlamaktayız.

 

Etkinliğin düzenlenebilmesi için herhangi bir maddi destek aldınız mı?

Hayır. Hiçbir maddi destek almadık ve sponsorumuzda yoktu. Bu etkinliği kendi çabalarımızla yaptık. Rektörlüğün bize sağladığı salon, projelerimizi asmak için afiş panosu ve konuklarımıza ikram edilen çaylar gibi destekleri için kendilerine teşekkür ediyorum. Posterleri de katılımcıların kendileri hazırlattığı için bir anlamda gönüllük esasıyla gerçekleşti diyebiliriz.

Etkinlikte kaç adet poster sunuldu?

Etkinliğin ilk kez gerçekleştirilmesi sebebi ile fazla katılım olmasını beklemiyordum. Tahmin ettiğimizden daha çok katılım gerçekleşti. Sağlık, fen ve sosyal bilimler alanında 133 poster sunuldu.

Başka üniversitelerin posterleri de var mı?

Bu çalışma bir ilkti. Bu nedenle, hem organizasyonun yapılanması açısından, hem de kendi üniversitemiz içindeki fakültelerin birbirlerini daha yakından tanımaları açısından diğer üniversiteleri davet etmedik. Bana göre üniversite içerisinde baş başa olmamız tanışmamız açısından daha faydalı oldu.

Bu etkinlik devam edecek mi? Sizce ileriki dönemlerde katılım daha da artar mı?
Tabi ki etkinliği devam ettirmek için çalışacağız. İlk etkinliğimize olan bu büyük ilgi bana oldukça heyecan verdi. Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Emin Kansu hocamızın da belirttiği gibi bu tür etkinlikler de devamlılık esastır. Biz de  2 ay içerisinde etkinliği tekrarlamayı düşünüyoruz. Katılımın da artmasını bekliyoruz. Diğer ünıversitelerin de etkinliklerimize katılmaları için davette bulunacağız.

 

 

 

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi