Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi’nde 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Törenle Başladı.

 

 

Adana (ÇÜHM) -

21.10.2015

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Sayıştay Başkanı Dr. Recai Akyel'in verdiği ilk dersle açıldı. Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, belirledikleri hedefe doğru kararlılıkla ve hızlı adımlarla ulaşmaya çalıştıklarını belirtti.

Çukurova Üniversitesi 2015-2016 Akademik Yılı Açılışı töreni, Üniversitedeki Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayıp Mithat Özsan Amfisi’nde devam etti. Buradaki törene Sayıştay Başkanı Doç. Dr. Recai Akyel, Adana Valisi Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, kurum temsilcileri, bilim insanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Vali Büyük: “Çukurova Üniversitesi Gurur kaynağımız.”

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, öğrenciler adına yapılan konuşmayla devam etti. Üniversite tanıtım filminin sunulmasından sonra kürsüye gelen Adana Valisi Mustafa Büyük, Çukurova Üniversitesi’nin Adana'nın en önemli markalarından biri olduğunu söyledi.
Vali Mustafa Büyük, üniversitelerin toplumsal işbirliğini geliştirmek ve daha da güçlendirmek gerektiğini vurgulayarak Adana Valiliği olarak Çukurova Üniversitesi’nin yapacağı tüm çalışmalara ellerinden gelen her türlü desteği vereceklerini anlattı. Vali Büyük, "Çukurova Üniversitemiz, başarısı ve şehre olan önemli katkılarıyla bizim içinde önemli gurur kaynağı olmuştur. Üniversitemizin köklü geçmişi, birikimi ve başarısı bize ümit veriyor. Çocuklarımızın geleceği için bizi heyecanlandırıyor. Ayrıca üniversitemiz, şehrin gelişmesine ve kalkınmasına da çok önemli katkılar sağlıyor. Bundan sonra da işbirliği ve uyum içinde bu katkıları artırarak sürdürme arzusu içerisindeyiz." ifadelerini kullandı.

 

 

Prof. Dr. Kibar: “Öğrencilerimizden Beklentimiz Sürekli Okuması, Çalışması ve Bilgiyi çoğaltması.”

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ise 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılına 14 bin 617'si ön lisans, 32 bin 645’i lisans ve 5 bin 896’sı ise lisansüstü olmak üzere toplam 53 bin 158 öğrenci ile başladıklarını belirterek, “Dünya çok hızlı değişiyor. Sadece eğitim ve öğretim yöntem ve teknolojileri değil, düşünme biçimleri de bu hızlı değişim içinde yerini alıyor. Çok çalışmak ve hayata farklı açılardan bakabilme yetisi kazanmak zorundasınız. Son derece rekabetçi bu yeni yüzyılda kendinize yer edinmenizin en önemli koşulu budur. Sizler bilgi hazinenizi güçlendirip kendinizi geliştirirken, bizler de sizler için olanakları arttırma gayreti içerisindeyiz. Sizlerden isteğimiz, tüm bu olanakları değerlendirip toplumda fark yaratan bireyler olmanızdır. Başarılı ve verimli bir yıl geçirmenizi diliyorum.” dedi.

 

 

 

“Çukurova Üniversitesi Dünyanın En İyi 10 Türk Üniversitesi Arasında…”

Rektör Prof. Dr. Kibar, Çukurova Üniversitesi'nde geliştirme ve yenileştirme çabalarının devam ettiğini de belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Akademisyenlerimizin deneyimi, kurumsal gelişimimizin tamamlanması, kollektif hafızamızın gelişmesi, çağın meydan okumalarına ve sorunlarına karşı kitlesel olarak refleks geliştirebilme gibi yıllara dayanan birikimlerimizle Çukurova Üniversitesi ülkemizin saygın üniversitelerinden biri olmuştur. Üniversitemiz bu yıl, ODTÜ Enformatik Enstitüsü tarafından Yayın Sayısı, Toplam Bilimsel Doküman Sayısı, Uluslararası Bilimsel Atıf Sayısı, Toplam Yayın Etki Ortalaması, Toplam Atıf Yayın Etkisi ve Üniversitelerin Uluslararası İşbirliği Sayısı kriterleri kullanılarak yapılan Üniversite Akademik Performans Sıralamasında (URAP) 2014-2015 dönemi “En İyi Üniversite” sıralamasında ülkemizdeki 193 üniversite arasında 9’uncu olarak büyük bir başarı göstermiştir. Yine, İngiltere merkezli Quacquarelli Symonds (QS) tarafından açıklanan, “2015 - 2016 Dünyanın En İyi Üniversitesi” listesinde Çukurova Üniversitesi sıralamaya giren 10 Türk üniversitesinden biri olarak ilan edilirken, listedeki 8.’liğini Ankara ve İstanbul Üniversiteleriyle paylaşmıştır. Daha da iyisini yapabileceğimize olan inançla bu başarıda emeği geçen bütün personelimize en içten dileklerimle teşekkür ediyorum.”

“19 Merkezde ÇÜÖS Sınavı Gerçekleştirdik”

“Üniversitemiz başarılarıyla ve öğrencilerine sunmuş olduğu olanaklarıyla, bölge ülkelerinin öğrencileri açısından önemli bir çekim merkezi haline gelmiştir. Üniversitemizde okumak isteyen Uluslararası öğrenciler için bu yıl ilk kez yurtdışında 19 merkezde ÇÜÖS sınavı gerçekleştirdik. Memnuniyetle belirtmeliyim ki, bu sınavlara kontenjanlarımızın çok üzerinde öğrenci müracaat etmiş, birçok programımıza olağanüstü bir talep olmuştur. Bu yıl üniversitemizde 1.019’u ön lisans ve lisans, 253’ü lisansüstü eğitim alan 1.272 kayıtlı uluslararası öğrencimiz eğitim görecektir. Değişim programlarıyla 90 ayrı ülkeden gelenler eklendiğinde, geçen sene 1.046 olan uluslararası öğrenci sayımız, bu yıl 1.403’e ulaşmıştır.”

“Uluslararasılaştırma Çalışmalarımız Devam Ediyor.”

“Erasmus+, Mevlana ve Farabi değişim programlarımız da başarı ile sürdürülmektedir. Bu programlardan son 4 yılda 1.682 öğrenci ve personelimiz faydalanmış, 1.191 öğrenci veya personel ise Üniversitemize gelmiştir. Bu çerçevede daha iyi hizmet verebilmek ve uluslararasılaşma stratejimizi daha etkin yürütebilmek için planlanan yeni, modern bir Dış İlişkiler Hizmet Binasının yapımını tamamladık. Çukurova Üniversitesi Avrupa Birliği ülkeleri dışında Amerika Birleşik Devletleri, Güney Kore, Çin, Yemen ve Kolombiya’daki çeşitli üniversitelerle ikili akademik işbirliği protokolleri imzalanmıştır. Geçtiğimiz yıl Amerika Birleşik Devletlerinin önde gelen devlet üniversitelerinden biri olan Portland State Üniversitesi ile yapılan işbirliğinin benzeri bir protokol bu yıl Colorado State Üniversitesi ile imzalanmıştır. Bu kapsamda Çukurova Üniversitesi öğrencilerine Portland ve Colorado State üniversitelerinden “diploma” ve “yüksek lisans” dereceleri alma imkânı sağlanmıştır.”

 

 

İlk Dersin konusu: “Ülkemizin Küresel Rekabet Ortamında Araştırma Sürecinin Değerlendirilmesi”

Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı sanatçılarının dinletisinin ardından 2015-2016 yılının ilk dersi Sayıştay Başkanı Doç. Dr. Recai Akyel tarafından verildi. “Kurumlarda Kalite” başlıklı sunumunda Doç. Dr. Akyel, tüm kamu kurumlarının aynı çerçevede uyması gereken kuralları aktardı.

Kutlamalar Sosyal Tesislerde Yapılan Kokteylle Sona Erdi

Çukurova Üniversitesi’nin 2015-2016 Akademik Yılı açılışı kutlamaları, akşam ÇÜ Kayıkhanesi’nde düzenlenen kokteylle sona erdi.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi