Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Fotoğraf Sanatçısı Özcan Ağaoğlu, Ç.Ü.’nün Konuğu Oldu

 

 

Adana (ÇÜHM) -

11.12.2013

Fotoğraf Sanatçısı Özcan Ağaoğlu, Çukurova Üniversitesi (Ç.Ü.) İletişim Fakültesi tarafından organize edilen Akademik Ağ etkinliğinin konuğu oldu. ‘İRANABAK’ adlı kitabıyla son zamanların dikkat çeken isimlerinden Ağaoğlu, 4 yıllık bir çalışmanın eseri olan kitabının içerisinde yer alan fotoğrafları çok zor şartlarda çektiğini söyledi.

Ç.Ü. İletişim Fakültesi Konferans Salonundaki Akademik Ağ etkinliği, Marjane Satrapi’nin aynı İsmi taşıyan ve çizgi roman olarak yazılmış, otobiyografisinin sinemaya uyarlamasıyla hazırlanan animasyon filmi ‘PERSEPOLİS’ gösterimiyle başladı.

 

 

Prof. Dr. Nurçay Türkoğlu’dan “Kadın ve Medya” Sunumu

İran’da değişen hayatların, yaşıtlarına göre erken serpilmiş ve açık sözlü bir kız olan dokuz yaşındaki Marjane’nin gözünden anlatıldığı animasyon filmi izleyen akademisyenler ve öğrenciler, film hakkında görüş alışverişinde bulundular. Ardından da İletişim Fakültesi İletişim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurçay Türkoğlu , “Sinemada Uyarlama, Popüler Kültür, Kolektif Bellek, Kadın ve Medya” konulu bir sunum yaptı.

Akademik Ağ etkinliğinin konuğu ise Fotoğraf Sanatçısı Özcan Ağaoğlu’ydu. Ağaoğlu etkinlikte, İran’ın sosyal yaşamını, dini ritüellerini, insan ilişkilerini, uyuşturucu sorununu ve son olarak da 2009 Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kendine özgü bakış açısı ile görüntülediğini fotoğraflarıyla anlattı.

Ağaoğlu: “İran’da Yaşamadan İran’ı Anlamak Mümkün Değil”

‘İRANABAK’ adlı Kitabıyla çok büyük bir sükse yapan Usta Fotoğrafçı Özcan Ağaoğlu,  kitabındaki fotoğrafların 4 yıllık bir çalışmanın eseri olduğunu ve her bir kare fotoğrafı zor şartlar altında çektiğini söyledi. İran’da yaşayıp o havayı teneffüs etmeden İran’ı anlamanın o kadar kolay olmadığını vurgulayan Ağaoğlu, İran’da fotoğrafları çekerken ‘Persepolis’ filmindeki karelere benzer gerçek hayat hikayelerine şahit olduğu ifade etti.
Özcan Ağaoğlu konuşması boyunca, kendisini dinleyen akademisyen ve öğrencilere, kitabında yer alan fotoğrafların tek tek hikayesini anlattı.

 

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi