Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çok Daha Güçlü ve Çok Daha Büyük Bir Üniversiteyiz!

 

 

Adana (ÇÜHM) -

31.05.2013

Çukurova  Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, akademik aşama kaydeden ve Ağustos 2012 tarihinden sonra kadroya atanan öğretim üyeleri için Mithat Özsan Amfisinde tören düzenlendi. Törene,  Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, Prof. Dr. Yaşare Aktaş Arnas, Prof. Dr. Seyhan Tükel, Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Metin Yavuz, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Faruk Yıldırım ve çok sayıda öğretim üyesi katıldı.

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar açılış konuşmasında, bir üniversite için gelişmenin, yalnızca iyi bir eğitim vermeyi ve bilimsel alanda çalışmalar yapmayı değil, bu çalışmaları yapan kişilerin özlük haklarına saygı göstererek haklarını vermeyi  gerektirdiğini belirtti.

Çukurova Üniversitesi içim gerçekten çok mutlu bir gün yaşadıklarını belirten Prof. Dr. Mustafa Kibar, “Profesör, doçent ve yardımcı doçent kadrosuna atanan birbirinden değerli 165 öğretim üyemizle gücümüze güç kattık” dedi.

Öğretim üyeleri ile birlikte Çukurova Üniversitesinin bugün çok daha güçlü, çok daha büyük bir üniversite olacağını belirten Prof. Dr. Mustafa Kibar, düşüncelerini “Sizlerle birlikte başarılı ve güçlü nesiller yetiştirmek, yeni bölümler ve programlar açmak, sorunlara bilimsel çözümler üretmek, daha girişimci ve yenilikçi bir üniversite olmak ve uluslararası işbirlikleri oluşturmak çok daha kolay olacak” diyerek  ifade etti.

Çukurova Üniversitesi yönetiminin  öğretim üyelerine özgür bir araştırma ortamı yaratan, var olan imkânları maddi ve manevi açıdan iyileştirmeyi hedefleyen, fiziki ve teknolojik altyapıyı güçlendirerek araştırma imkân ve kültürünü geliştiren, bilimsel yayın süreçlerinde yaşanan sorunları çözmeyi kendine hedef edinen ve çözüm üreten bir yönetim anlayışını benimsediğinin altını çizen Rektör Prof. Dr. Kibar, “Hızla değişen çağımıza uyum sağlamak için hiç durmadan çalışıp üretmek zorundayız. Hep birlikte üniversitemizi en tepeye yükseltmek için hiçbir engelimiz olmadığı gibi, barış, güven ve huzur ortamında özveriyle yapılan çalışmalar mutlaka karşılığını görecektir” dedi.

Prof. Dr. Mustafa Kibar, konuşmasını en önemli hedeflerinin, üniversitenin eğitim, bilim ve toplumsal sorumluluk alanlarındaki başarısını artırmaya yönelik kaynakları zenginleştirme olduğunu vurgulayarak son verdi.

Açılış Konuşmasının ardından konservatuar öğrencilerinin konseriyle devam eden törende, Prof. Dr. Mustafa Kibar tarafından , akademik aşama yapan öğretim üyelerinden 61 doçent, 62 profesör ve 42 yardımcı doçente  belge takdim edildi.

Törenin ardından Çukurova Üniversitesi Sosyal Tesislerinde üniversite yönetimi ve öğretim üyelerinin bir araya geldiği bir kokteyl düzenlendi.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi