Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi’nde Akademik Aşama Kokteyli ve Bahar Şenlikleri İptal Edildi

 

 

Adana (ÇÜHM) -

14.05.2014

Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, akademik aşama kaydeden ve kadroya atanan öğretim üyeleri için tören düzenlendi. Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan elim kaza nedeniyle, törenin kokteyl ve dinleti kısımları yapılmadı. Ayrıca, 19 – 24 Mayıs 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Bahar Şenlikleri de, aynı gerekçeyle iptal edildi. Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, “Acımız çok büyük. Tüm Türkiye’nin başı sağolsun.” dedi.

ÇÜ Mithat Özsan Amfisi’nde yapılan Akademik aşama töreni, başta Ulu Önder Mustafa kemal Atatürk, silah arkadaşları, tüm şehitlerimiz ve Soma’daki maden kazasında yaşamını yitirenler için, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Prof. Dr. Kibar: “Acımız Çok Büyük.”

Törenin açılışında Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Manisa’nın Soma İlçesi’nde yaşanan kazayla ilgili üzüntülerini dile getirerek konuşmasına başladı. “Acımız çok büyük.” diyen Prof. Dr. Mustafa Kibar, “Soma’daki elim kazada kaybettiğimiz maden işçilerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine ve tüm ülkemize sabır diliyorum. Ayrıca, yaralı olarak kurtulanlara da acil şifalar diliyorum. Böyle acıların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum.” dedi.

“2.140’a Yükselen Akademik Kadromuzla, Gücümüze Güç Kattık.”

Prof. Dr. Kibar, bir üniversite için gelişmenin, yalnızca iyi bir eğitim vermeyi ve bilimsel alanda çalışmalar yapmayı değil, bu çalışmaları yapan kişilerin özlük haklarına saygı göstererek haklarını vermeyi gerektirdiğini belirterek, “Göreve geldiğimiz günden beri hassasiyet gösterdiğimiz özlük hakları konusunda, adaleti her şeyin üzerinde görüyoruz ve adil olabilmek için tüm irademizi ortaya koyuyoruz. Profesör, doçent ve yardımcı doçent kadrosuna atanan birbirinden değerli öğretim üyemizle birlikte 2.140’a yükselen akademik kadromuzla gücümüze güç kattık. Üniversitemizin, sizlerle birlikte başarılı ve donanımlı nesiller yetiştirme, sorunlara bilimsel çözümler üretme, daha girişimci, yenilikçi ve uluslararası bir üniversite olma yolunda önemli atılımlar gerçekleştireceğine inancımız tamdır.” şeklinde konuştu.

“Çözüm Üreten Bir Yönetim Anlayışını Benimsedik.”

Çukurova Üniversitesi yönetiminin, öğretim elemanlarına özgür bir eğitim-öğretim ortamı yaratan, var olan imkânları maddi ve manevi açıdan iyileştirmeyi hedefleyen, fiziki ve teknolojik altyapıyı güçlendirerek araştırma imkân ve kültürünü geliştiren, bu süreçlerde yaşanan sorunları çözmeyi kendine hedef edinen ve çözüm üreten bir yönetim anlayışını benimsediğine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, konuşmasını şöyle sürdürdü;
“Bu çerçevede geçen yıl yürürlüğe giren ve bu yıl yeniden iyileştirmeler yaptığımız Bilimsel Araştırma Proje Birimi Yönergesi ile projeleri çeşitlendirip destek miktarlarını arttırarak, çeşitli bilimsel etkinliklerin yapılmasına destek vererek, bilimsel yayınları teşvik etme, araştırmacılarımızın sorunlarını çözme ve motivasyonu arttırma yolunda önemli bir çalışma ortaya koyduk.

Geçtiğimiz bir yıl içinde bu çalışmanın sunduğu çözümlerin üniversitemizin bilimsel araştırma ortamına çok önemli katkılar sağladığını memnuniyetle gördük. Bu yıl kullanmaya başladığımız proje süreçleri yönetim (APSİS)  ve Akademik veri yönetim (AVES) sistemlerinin de bilimsel çalışmalarımıza ve akademik gelişmemize ivme kazandıracağı inancındayız. Önümüzdeki günlerde temelini atacağımız Merkezi Araştırma Laboratuvarı da bilimsel araştırmalarımızda önemli rol oynayacaktır.

“Yenileşme Çabalarımız, Kararlılıkla Devam Edecek.”

Huzurlu ve verimli bir çalışma ortamı yaratabilmek için üniversitede yaptıkları düzenlemeler ve yenileşme çabalarının, azim ve kararlılıkla devam edeceğine de vurgu yapan Prof. Dr. Kibar,  “Geleceğimizi şekillendirecek olan gençlerimize en yeni bilgileri kazandırmak, insanlık için yeni imkânlar oluşturmak ve ülkemizi geliştirmek yolunda yaptığınız çalışmalarda bir engelle karşılaşırsanız, engelleri aşma konusunda hep sizden yana olacağımızı bilmenizi isterim.” dedi.
Prof. Dr. Mustafa Kibar konuşmasına, en önemli hedeflerinin, üniversitenin eğitim, bilim ve toplumsal sorumluluk alanlarındaki başarısını artırmaya yönelik kaynakları zenginleştirmek olduğunu vurgulayarak son verdi.

Akademik Aşama Kaydedenlere Başarı Belgesi Verildi

Açılış konuşmasının ardından törende, Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar tarafından, akademik aşama yapan öğretim üyelerinden 16 profesör, 82 doçent ve 71 yardımcı doçente belgeleri takdim edildi.

Bahar Şenlikleri İptal Edildi

Öte yandan, Çukurova Üniversitesi Yönetim Kurulu olağanüstü toplanarak, 19 -24 mayıs 2014 tarihleri arasından yapılacak olan Bahar Şenlikleri’nin, Soma’da yaşanan elim kaza nedeniyle iptal edilmesi kararlaştırıldı.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi