Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi’nin Akademik Keçileri Minik Hayranlarıyla Buluştu…

 

 

Adana (ÇÜHM) -

04.10.2017

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliği, kapılarını öğrencilere açtı. Kamuoyunda “Akademik Keçi” olarak bilinen keçileri ziyaret eden minikler, akademik keçilerle güzel bir gün geçirdi…

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle İlknur Kara Koleji'nin anaokulu, ilkokul ve 5. sınıf öğrencileri öğretmenleri eşliğinde ÇÜ Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliği’ni ziyaret etti.

Öğrenciler, sınıf ve branş öğretmenleri ile hep birlikte ÇÜ Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazan Koluman öncülüğünde çiftliği gezdiler. Keçi ve ineklere yapılan bakımları da izleyen minikler, çiftlikte bulunan keçiler ile, özellikle de keçi sütünden imal edilen ve Çukurova Üniversitesi markası ile satışı bulunan dondurmalar hakkında Prof. Dr. Nazan Koluman’dan bilgi aldılar.

Prof. Dr. Koluman: “Hayvan Sevgisi Küçük Yaşlarda Aşılanmalı.”

Keçilerin üremesi, keçi eti ve keçi ürünlerinden söz eden ve öğrencilerin sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Koluman, bu tür etkinliklerdeki en büyük amacın çocuğu doğayla tanıştırmak ve hayvanları sevdirmek olduğunu söyledi. Hayvan sevgisinin küçük yaşlarda aşılanması gerektiğine dikkati çeken Prof. Dr. Koluman, ÇÜ Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliği’nin üniversite eğitiminin yanı sıra çocukların bu tür duyguları kazanmasına katkıda bulunmasından büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Prof. Dr. Koluman’dan bilgi alan öğrenciler daha sonra akademik keçileri sevdiler. Ziyaret anı fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi