Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

‘Sürekli Mesleki Gelişim Etkinleri Cuma Toplantıları’ Devam Ediyor

 

 

Adana (ÇÜHM) -

10.04.2014


Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi tarafından her cuma günü geleneksel olarak düzenlenen “Sürekli Mesleki Gelişim Etkinlikleri Cuma Toplantıları”nın bu haftaki konuğu, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emin Kansu oldu.

Hippokrat Konferans Salonu’nda yapılan toplantıda Prof. Dr. Emin Kansu, “Akademik Mikroçevre” adlı konferans verdi. Akademisyen ve öğrencilerin katıldığı konferansta, Prof. Dr. Kansu, yurt dışı eğitimlerindeki deneyimlerini aktardı.

Prof. Dr. Emin Kansu Kimdir?

Prof. Dr. Emin Kansu Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1970 yılında “İhsan Doğramacı Üstün Başarı Ödülü” ile mezun oldu. ABD’de Philadelphia’daki Thomas Jefferson Üniversitesi’nde 1974’te iç hastalıkları uzmanlık eğitimini ve 1978’te hematoloji yandal uzmanlık eğitimini tamamladı. 1979 yılında "Doçent", 1988 yılında "Profesör" unvanını aldı. 1982 yılından yakın geçmişe kadar Hacettepe Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Temel Onkoloji Ana Bilim Dalı Kurucu Başkanlığı görevini yürüttü. Prof. Dr. Kansu, 1988-1992 yılları arasında Üniversitelerarası Kurul kontenjanından YÖK üyeliği ve 1992-1996 yılları arasında Avrupa Birliği ve Avrupa Bilim Komisyonu Etik Çalışma Grubu üyeliği yaptı. 2002 yılında Hacettepe Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü’nde “Hematopoietik Kök Hücre Nakli Ünitesi”ni kurdu. 1979’da TÜBİTAK Teşvik Ödülü’nü, 1985’te Sedat Simavi Sağlık Bilimleri Ödülü’nü, 1987’de Eczacıbaşı Bilim Ödülü’nü ve 1997’de TÜBİTAK Bilim Ödülü’nü aldı. TÜBA asli üyesi ve TÜBİTAK Araştırma ve Yayın Etiği Kurulu üyesi olan Prof. Dr. Kansu, 1996 yılından beri Uluslararası Hematoloji Derneği-Avrupa ve Afrika Bölümü (ISH-EAD) Genel Sekreteri’dir.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi