Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

20-30 Haziran tarihleri arasında düzenlenen XVII. Akdeniz Oyunları sona erdi.

 

 

Adana (ÇÜHM) -

01.07.2013

Çukurova Üniversitesi'nin de ev sahipliği yaptığı XVII. Akdeniz Oyunları’nın, Kürek, Hentbol ve Kano-Kayak müsabakaları sona erdi.

“Kano’da ilk madalyamız”

Ç.Ü. Kayıkhane tesisinde gerçekleştirilen ve 200 metre mesafade yapılan kano-kayak final müsabakalarında sporcularımız Çağrıbey Yıldırım İle Serhat Yılmaz üçüncü olarak bronz madalya kazandı. Böylece Türk sporcular Akdeniz Oyunlarında Kano dalında ilk kez madalya kazanmış oldu.

“Hentbol Türk Erkek Milli Takımı Bronz Madalyayı elde etti”

Çukurova Üniversitesi Lütfullah Aksungur Spor Salonu’nda oynanan müsabakalarda son maçta İtalya’yı 32-26 yenmeyi başaran Türk Erkek Milli Takımı Akdeniz Oyunlarında ilk kez üçüncü olarak bronz madalyayı elde etti.

“Kürekte iki gümüş madalya aldık”

Seyhan Baraj Gölünde gerçekleştirilen XVII. Akdeniz Oyunları kürek müsabakalarında final yarışları sonunda madalyalar sahiplerini buldu. 2000 metrelik parkurda koşulan yarışlarda Türkiye’den 4 ekip yarıştı. Yarışlar sonunda İtalya 4 altın, 2 gümüş, 1 bronz madalyayla en başarılı ülke olurken, Türkiye ise hafif kilo büyük erkekler tek çifte disiplininde Hüseyin Kandemir, büyük erkekler iki çifte disiplininde ise Enes Kuşku ile Bayram Sönmez ikilisiyle toplamda 2 gümüş madalya kazandı.

17. Akdeniz Oyunları 30 Hazirandaki final müsabakalarıyla sona erdi. 31 branşta yapılan oyunlarda, İtalya 70 Altın, 52 Gümüş, 64 Bronz olmak üzere 186 madalya ile birinciliği elde ederken, Türkiye 47 Altın, 43 Gümüş ve 36 Bronz olmak üzere toplam 126 madalya ile ikinci oldu.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi