Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi Ev sahipliğinde İletişim Fakültesi Dekanlarına “Kurumsal Akreditasyon Eğitimi” Verildi

 

 

Adana (ÇÜHM) -

03.05.2018

2018 Ocak itibariyle Yüksek Öğretim Akreditasyon Kurulu tarafından tescil edilerek göreve başlayan İletişim Eğitimi Değerlendirme Akreditasyon Kurulu (İLEDAK) tarafından İletişim Fakültesi Dekanlarına, İletişim alanlarındaki programların dış değerlendirmesi ve akredite edilmesine yönelik süreçler hakkında eğitim verildi.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İletişim Fakültesi ev sahipliğinde yapılan 26. İletişim Fakültesi Dekanlar Konseyi (İLDEK) toplantısı nedeniyle bir araya gelen İletişim Fakültesi Dekanları ve bazı dekan yardımcısı/temsilcilerine, Kurumsal Akreditasyon Eğitimi” konulu Çalıştayda İLDEK ve İLAD (İletişim Araştırmaları Derneği) Başkanı Prof. Dr. Aysel Aziz ve İLEDAK üyesi Prof. Dr. Süleyman İrvan tarafından geniş kapsamlı bilgilendirme yapıldı.

Katılımcılara Belge Verildi.

Türkiye’deki çeşitli İletişim Fakültelerinin yanı sıra, bazı Türk Cumhuriyetleri ve Kıbrıs Üniversiteleri İletişim Fakülteleri Dekanlarının ve temsilcilerinin, ayrıca İLEDAK Başkanı Prof. Dr. Hülya Yeğnin de katıldığı tüm gün süren interaktif eğitim sonucunda katılımcılara katılım belgesi verildi. 

Prof. Dr. Aziz: “Akreditasyon Süreçlerine 30 Lisans Programı Başvuru Yaptı.”

“İLEDAK’ın kuruluş amacının ve faaliyetlerinin hedefinin, iletişim alanlarındaki yükseköğretim programlarının kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak ve Yükseköğretim Kalite Kurulu’nun 2016 yılında yayınladığı Yükseköğretim Kalite Güvencesi Yönetmeliği kuralları çerçevesinde Avrupa Yükseköğrenim Alanı için belirlenen ESG2015 standartlarına uyumu sağlamak” olduğunu belirten Prof. Dr. Aysel Aziz, bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek olan İletişim Fakülteleri bünyesindeki akreditasyon süreçlerine toplam 30 lisans programının başvuru yaptığını ve önümüzdeki yıllarda yine İLAD bünyesinde yapılandırılmış olan İletişim Eğitimi Değerlendirme Akreditasyon Kurulu’nun önlisans ve lisansüstü programların akredite edilebilmesine yönelik tescil belgesi alınması yönünde çalışma yapılacağı bilgisini verdi.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi