Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

ÇÜ Aladağ MYO Öğrencileri 150 Fidanı Toprakla Buluşturdu

 

 

Adana (ÇÜHM) -

22.03.2018

Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Aladağ Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü fidan dikme töreni gerçekleştirdi.

ÇÜ Aladağ Meslek Yüksekokulu Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle Çukurova Üniversitesi kampüsü sosyal tesislerine 150 fidan dikildi. Fidan dikme törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Elekcioğlu, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Torun, Aladağ Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Okan Özkaya, Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, akademisyenler, Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri ve öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Özkaya; “Amacımız Ormancılığa ve Tarıma Katkı Sağlamak.”

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Aladağ Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Okan Özkaya ormancılığa ve tarıma katkı sağlamak üzere fidan dikme töreni yaptıklarını hatırlatarak selvi, çam fıstığı ve zeytin ağaçlarını toprakla buluşturduklarını söyledi. Ormanların korunmasına dikkat çekmeyi amaçladıklarını ifade eden Prof. Dr. Özkaya, geri dönüşümü olan etiketler hazırlayarak dikim yapan herkese takdim edeceklerini ve teşekkür belgesi sunacaklarını söyledi.

Prof. Dr. Elekcioğlu; “Ormanların Amaç Dışı Kullanılmasının Önüne Geçilmeli.”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Eklekcioğlu ise ormanın ekosistem olduğunu hatırlatarak milyonlarca canlıyı barındırdığını söyledi. Ormana yakın alanlarda tarımsal zararlılarının çok az olduğunu belirten Prof. Dr. Elekcioğlu, Türkiye’de son yıllarda ormanların korunması konusunda önemli farkındalık yaratıldığını, ormanların amaç dışı kullanılmasının önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

150 Fidan Toprakla Buluşturularak Can Suyu Verildi.

Daha sonra protokol üyeleri 150 fidanı toprakla buluşturarak can suyu verdi. Dikimi yapılan fidanlara, geri dönüşüm özelliği olan doğaya zarar vermeyen etiketler eklendi. Ekim yapan kişilere ise koordinatları belirtilerek teşekkür belgesi takdim edildi. Fidan dikme töreni anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi