Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

ÇÜ Aladağ MYO’da Yeni Eğitim-Öğretim Dönemi Törenle Başladı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

18.11.2015

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Aladağ Meslek Yüksekokulu'nda (MYO) 2015-2016 Eğitim-Öğretim döneminin başlaması nedeniyle tören düzenlendi.

Aladağ MYO’nda düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törenin açılış konuşmasını yapan MYO Müdürü Prof. Dr. Sevim Polat, geçen yıl hizmete giren okulda Maden Teknolojisi ile Ormancılık ve Orman Ürünleri programlarında 98 öğrencinin eğitim gördüğünü belirtti.

Aladağ Meslek Yüksekolulu’nun açılma süreciyle ilgili bilgiler de veren Prof. Dr. Polat, şöyle devam etti;
“Kuruluş tarihinden bugüne kadar geçen sürede Aladağ Belediyesi tarafından Yüksekokulumuza tahsis edilen binamızın tadilatı, öğretim kadromuzun tamamlanması ve eğitim-öğretim için gerekli alt yapı ile donanımların hazırlanmasından sonra Yüksekokulumuz, 2014 yılında eğitim-öğretime başladı. Okulumuzun açılma sürecinde zaman zaman sıkıntılı durumlar yaşasak da, eğitim-öğretim gibi kutsal bir sorumluluğu üstlenmiş olmanın şevki ile yolumuza devam ettik.”

ÇÜ Aladağ MYO Programları Puan Sıralamasında 2 ve 3. Oldu.

“Şu anda gururla söylüyorum ki, bu yıl Ormancılık programımız puan sıralamasına Türkiye’de. 2., Madencilik programımız ise 3. sırada yer almıştır. Bundan sonrada okulumuzu eğitim öğretim kalitesi yönünden en iyi yerlere taşımak birinci hedefimiz, sağlıklı bir büyüme göstermekse en büyük dileğimizdir. Bizi bu zorlu süreçte yalnız bırakmayan başta Rektör Hocamız Prof. Dr. Mustafa Kibar ve Yönetim kadrosu olmak üzere, Aladağ Belediye Başkanımıza, Kaymakamımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Prof. Dr. Kibar: “MYO Sayısını 12’ye Çıkarmanın Büyük Gururunu Taşıyorum.”

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar da törende yaptığı konuşmasına, kurulduğu günden bu yana tüm insanlığın hizmetinde olan, sürekli gelişen ve hep daha iyi olmayı hedefleyen Çukurova Üniversitesi’nin 17 Fakülte, 3 Enstitü, 4 Yüksekokulu ve 1 Devlet Konservatuvarının yanı sıra, Meslek Yüksekokulları sayısını 12’ye çıkarmanın büyük gururunu taşıdığını söyleyerek başladı.

                                            

“Ülke Kalkınmasına Katkı Sunmak Öncelikli Hedeflerimiz Arasında.”

Üniversitelerin, ülkelerin nitelikli insan kaynağını yetiştirmek, bilgi üretmek ve üretilen bu bilgileri insanlık yararına kullanılacak şekilde topluma sunma sorumluluğunu taşıyan kurumlar olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Kibar şunları söyledi;

“Bu çerçevede Çukurova Üniversitesi olarak ülkemizin çok ihtiyaç duyduğu nitelikli teknik elemanlarını yetiştirmek, bunu da hizmet verdiğimiz bölgenin coğrafik, iklim, sanayi, sosyal yapılarına uygun şekilde yerel yöneticiler ile işbirliği içinde gerçekleştirmek çabası içindeyiz. Böylece bulunduğumuz coğrafi bölgeden başlamak üzere dalga dalga ülke kalkınmasına katkı sunmak öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Bu bağlamda Üniversitemiz bünyesinde kurulmuş olan 11 Meslek Yüksekokulumuzdan sonra, 2012 yılında Aladağ ilçemizde Madencilik ve Maden Çıkarma, Ormancılık, Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri ve Bilgisayar Teknolojileri Bölümleri olmak üzere 4 bölüm olarak 12. Meslek Yüksekokulumuzu kurduk. Kurucu Müdürümüz sayın Prof. Dr. Sevim Polat hocamızın gayretleri; Aladağ Kaymakamlığı ve Belediyesinin desteği ile MYO’muz bugün övünçle resmi açılış törenini yapabileceğimiz duruma geldi. Aladağ Belediyesi’ne ve desteğini hiçbir zaman eksik etmeyen Aladağ Kaymakamlığına bir kez daha Üniversitem adına teşekkür ederim.”

Filizer ve Akgedik MYO’nun Aladağ İlçesi İçin Önemine Dikkat Çekti.

Aladağ Kaymakamı Ahmet Ziya Filizer ve Belediye Başkanı Mustafa Akgedik de birer konuşma yaparak, MYO’nun Aladağ İlçesi için önemine dikkat çektiler.

Tören Kaymakam Filizer ve Belediye Başkanı Akgedik’e, Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar tarafından teşekkür plaketi takdim edilmesi ve kurdela kesiminden sonra sınıfların gezilmesiyle sona erdi.

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi