Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

“Madenci Bir Gün, Evde Bekleyen Hergün Ölür”
ÇÜ Öğrencileri SOMA İçin “Albaykuş” Oyununu Sahneledi.

 

 

Adana (ÇÜHM) -

28.05.2014

Çukurova Üniversitesi Tiyatro Kulübü (ÇUTİK), yine çok farklı bir etkinliğe imza attı. ÇÜTİK üyeleri tarafından sahneye konulacak olan “Albaykuş” oyununu izlemeye gelenler, büyük bir sürprizle karşılaştı. Tiyatroseverleri fuayede, yerde yatan temsili maden işçileri karşıladı…

Manisa’nın Soma İlçesi’ndeki kazada yaşamını yitiren, maden şehitleri için Çukurova Üniversitesi öğrencileri birbiri ardına anma etkinliği düzenlemeye devam ediyor. Üniversitesinin Tiyatro Kulübü tarafından, daha önceden planlanan Albaykuş isimli oyun, Soma anısına oynandı.

“Madenci Bir Gün, Evde Bekleyen Hergün Ölür”

ÇÜTİK üyeleri oyun öncesinde fuayede bekleyen tiyatroseverleri, maden işçisi rolünde, yere yatarak ya da ayakta yaralı olarak karşıladı. Temsili işçilere yapılan makyaj, görenlerin bir anda irkilmesine neden oldu.

Yerde yatan oyunculardan birinin kadın olması, “madende kadın çalışmaz ki…” sözünü akıllara getirse de, ÇÜTİK öğrencileri, “madenci bir gün, evde bekleyenler hergün ölür” diyerek konuya açıklık getirdi.

7 Kişilik Dev Oyuncu Kadrosu…

Albaykuş”, savaşta yaralanmış altı insanın başından geçen ve unutmaya çalıştığı kazaları konu ediniyor.
ÇÜ Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Tiyatro Kulübü üyesi Fatih Yalçın 7 kişilik oyuncu kadrosu ve teknik ekiple bu oyuna hazırlandıklarını,  belirterek, “Bu oyunu oluşturmamızdaki amacımız, hayatın hengamesinde unuttuğumuz şehitlerimizi, hayatını kaybeden vatandaşlarımızı unutmadığımızı göstermek. Tüm ülkemizi yasa boğan Manisa’nın Soma İlçesi’ndeki maden faciasında yaşamını yitiren maden şehitlerini de bu vesile ile anmak istedik. Önemli olan, millet olarak, ne yaşarsak yaşayalım birlik ve beraberliğimizi yitirmemek, değerlerimizi unutmamak.” şeklinde konuştu.

Sanatçılar Ayakta Alkışlandı.

Oyuncuların Makyajlarını yapan ÇÜ Fen edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü 4.sınıf öğrencisi Melike Kayagil ise, hayatının en zor makyajını uyguladığını söyledi. Sanatçılara rollerine uygun makyaj yaparken, SOMA’da yaşanan felaketi içinde hissettiğini belirten Kayagil, “Bu bir oyun bile olsa, oyuncu arkadaşlarım ve ben çok etkilendik. Makyaj yaparken ellerim titredi.” dedi.

İlginin yoğun olduğu ve ÇÜ Mithat Özsan Amfisi’nde sahnelenen Albaykuş adlı oyun, ayakta alkışlandı.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi