Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Ambulans Sürüş Teknikleri Tatbikatı Başarıyla Tamamlandı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

08.03.2017

Sağlık ordusuna yeni neferler kazandıran Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı dersleri kapsamında öğrencilere ambulans ekipmanları ve sürüş teknikleri ile ilişkili tatbikat yaptırıldı.
ÇÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği (ATT-DER) ve DAS Ambulans Hizmetleri işbirliği ile gerçekleştirilen tatbikata Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Neslihan Boyan da katıldı.

Trafiğe Kapalı Alanda Ambulans Sürüş Teknikleri Tatbikatı Yapıldı.

Çukurova Üniversitesi Ulaştırma Birimi içerisindeki güvenli sürüş alanında yapılan tatbikatı öğrenciler başarılı bir şekilde tamamladılar. İlk ve Acil Yardım Programı Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Azade Sarı ve Öğr. Gör. Gülay Halidi gözetiminde, ATT-DER üyesi ambulans görevlilerinden eğitim alan ve bu eğitim sonunda güvenli sürüş tatbikatına katılan öğrenciler, sahaya çıkmadan önce neler yapılması gerektiğini uygulamalı olarak öğrendi. Ambulanslara özgü olan geçiş üstünlüğünden, kırmızı ve mavi şeritlerin anlamlarına kadar birçok teknik bilgi ve uygulamalı eğitimleri tamamlayan öğrenciler ambulans sürmeyi de ihmal etmedi.

Bu tatbikatla öğrenciler eğitimleri süresince aldıkları teorik ve uygulamalı derslerde öğrendikleri bilgileri pekiştirme imkânı buldu.

“Hastane Öncesi Acil Yardım Hayat Kurtarır.”
ÇÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Gülay Halidi öğrencilerin ileri sürüş tekniklerini öğrenmesi ve ambulans ekipmanlarını kullanabilmesi için ders kapsamında tatbikat yaptıklarını belirterek sağlık hizmetlerinde ilk 10 dakikanın çok önemli olduğunu, bu süreçte de ilk ve acil yardım teknikerlerinin görevlerini en iyi ve hızlı şekilde yapmalarının önem arz ettiğini ifade etti.
Paramediklerin hastane öncesi alanda gerekli acil girişimlerini zamanında ve etkili yerine getirebilmesi için sahaya çıkmadan önce gerekli eğitimleri ve uygulamaları yaptıklarını belirten Öğr. Gör. Halidi, bu eğitimler sonunda sahaya inen öğrencilerin bir tür refleks kazanarak en iyi şekilde hizmet verdiklerini söyledi. Uygulamalı eğitimleri Çukurova Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu olarak çok önemsediklerini ifade eden Öğr. Gör. Halidi, sahada kullanılan ekipmanları birebir tedarik ederek öğrencilere eğitim verdiklerini söyledi.

“Vakaların Yüzde 90’ından Fazlasına İlk 10 Dakika İçerisinde Ulaşılıyor.”
ATT-DER Şube Başkanı Sultan Korkmaz 112 görevlisi olarak uzun yıllar sahada çalışan, bilgi ve birikimi olan üyelerinin sahaya çıkacak olan yeni meslektaşlarına eğitim verdiğini söyledi. Yeterli, doğru ve kaliteli eğitim alan paramediklerin, müdahale ettikleri vakaların sağkalım oranını artırdıklarını ve sakat kalma oranını düşürdüklerini hatırlattı. Korkmaz, 112 ambulanslarının vakaların yüzde 90’ından fazlasına ilk 10 dakika içerisinde ulaşarak büyük bir başarı gösterildiğini belirtti. “Sağlık çalışanları sizlerin ya da yakınlarınızın hayatı için kendi canlarını tehlikeye atıyorlar. Ambulans kazalarında ölen, şehit olan arkadaşlarımız var. Onlar sizin için çalışıyor. Vakalara vaktinde müdahale edebilmeleri için sağlık çalışanlarına yardımcı olalım, şiddet uygulamayalım” dedi.  

HABERİN GÖRÜNTÜ LİNKİ

https://we.tl/zDMG7H9449

https://wetransfer.com/downloads/53756c230c10e5ebc91d89b55b84432520170308052803/cf988e

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi