Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

ÇÜ, “Kısa Bir Anadolu Arkeolojisi Tarihi" Konulu Konferansa Ev Sahipliği Yaptı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

21.04.2015

Çukurova Üniversitesi Arkeoloji Kulübü tarafından "Batılıların Arkeolojik Faaliyetlerinin Sevr Antlaşmasına Yansıması ve Etkileri, Kısa Bir Anadolu Arkeolojisi Tarihi" konulu konferans düzenlendi.

İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak katılan Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Güngör Karauğuz, Arkeoloji Tarihçesi alanındaki bilgi ve birikimlerini paylaştı.   

“Batılıların Arkeolojik Faaliyetlerinin Sevr Antlaşmasına Yansıması ve Etkileri, Kısa Bir Anadolu Arkeolojisi Tarihi" adlı sunumunda Prof. Dr. Karauğuz, Osmanlı İmparatorluğu’nun son zamanlarında Batılıların eski eserleri yurt dışına götürmelerine değinerek, Osman Hamdi Bey’in Asar-ı Atika Nizamnamesini hazırlamasıyla yurt dışına eski eserlerin çıkarılmasının önüne geçildiğini anlattı.

Bu kapsamda Batılıların eski eserleri yurt dışına çıkaramamaları üzerine bunu Sevr Antlaşmasına (10 Ağustos 1920) ekledikleri bir maddeyle gerçekleştirmek isteklerini hatırlatan Prof. Dr. Karauğuz, Sevr Antlaşmasının yürürlüğe girmemesi nedeniyle bu isteklerinin gerçekleşemediğine vurgu yaptı.     

 

Çukurova Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Rukiye Akdoğan, Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyeleri ve öğrencilerinin katıldığı etkinlik, Prof. Dr. Güngör Karauğuz’a çiçek takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

 

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi