Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

“Anadolu’nun Sırları” Seramik Sergisinin Yolculuğu…

 

 

Adana (ÇÜHM) -

25.10.2018

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Öğretim Görevlisi Filiz Yıldız’ın Anadolu Uygarlıklarından esin alarak ortaya çıkardığı seramik eserler – “Anadolu’nun Sırları” adıyla 12 Ekim – 20 Ekim tarihleri arasında AÇS Sanat Galerisinde sergilendi.

Kökleri Anadolu’da yaşamış çok eski uygarlıklara dayalı mitolojik konular, desen ve motifler günümüz çağdaş sanat anlayışı içinde yorumlanarak izleyicilerinin beğenisine sunuldu. 19 Eserden oluşan sergide, her türlü doğa şartlarına dayanabilen porselen bünye üzerinde farklı dekor teknikleriyle işlenerek ölümsüzleştirildi.
Seramik sanatını sorguladığında Anadolu Seramik Tarihiyle yüz yüze geldiğini söyleyen Filiz Yıldız 1998 yılından beri Hatti, Hitit ve Selçuklu Uygarlıklarının formları, dekor teknikleri ve desenleri üzerinde araştırmalarını yoğunlaştırdığını, bu alandaki çalışmalarını Yüksek Lisans Tezine de taşıyarak yazılı ve kaynak olabilecek bir eser oluşturduğunu ifade etti.

Bu araştırmalar ışığında bu sergide ortaya koyduğu eserlerin bu birikimin bir yansıması olup bir bakıma Anadolu Seramiğinin köklerinin tarihi derinliğini de ortaya çıkarmayı hedeflediğini söyleyen Yıldız, “Ancak bu eserler Anadolu Uygarlıklarının köklerinin derinliklerini su yüzüne çıkarmakla kalmayıp onlara evrensel, çağdaş bir üslup ve yorum kazandırmıştır.” dedi.

“Anadolu’nun zengin tarihi içinde hayranlıkla araştırdığım kültürel değerlerini, çok uzun yıllar süren yoğun ve yorucu bir çalışmanın sonunda “Anadolu’nun Sırları” adıyla Adana’da izleyicilere sunduğum sergimin bir sergilenme rotası var.” diyen Öğretim Görevlisi Filiz Yıldız, “Anadolu topraklarından doğan bu eserleri daha da çoğaltacağım. Sergimi önce Ortadoğu ve Avrupa şehirlerinde, daha sonra da Amerika Birleşik Devletleri’nde sergilenmek üzere bir yolculuğa çıkararak, dünyaya ülkemin benzersiz değerlerini anlatacağım” şeklinde konuştu.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi