Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

ÇÜ Balcalı Bebek Dostu Hastane

 

 

Adana (ÇÜHM) -

09.06.2014

Dünya'da her yıl 1 milyondan fazla çocuk anne sütüyle beslenmediği için ishal, solunum yolu ve diğer enfeksiyonlardan hayatını kaybediyor. 1991 yılında UNİCEF ve WHO bünyesinde başlatılan bebek dostu hastaneler programı çerçevesinde Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Balcalı Hastanesi 2002'de bebek dostu hastane unvanını aldı.

Bu kapsamda Balcalı Hastanesi'nde bebek sağlığına yönelik olarak belli dönemlerde etkinlikler düzenleniyor. Bu etkinliklerden en önemlisi de ÇÜ Balcalı Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen Anne sütü ve emzirme danışmanlığı eğitimi.

ÇÜ Balcalı Hastanesi Hippokrat Toplantı Salonu’nda hemşirelere yönelik olarak düzenlenen etkinlikte amaç, hemşirelerin aldıkları eğitimi, anne ve anne adaylarına aktararak bilinçlenmelerini sağlamak.

Her Annenin Sütü Kendi Bebeğine Özeldir

Konuyla ilgili bilgi veren ÇÜ Balcalı Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Refiye Özgen, Dünya'da her yıl 1 milyondan fazla çocuğun anne sütüyle beslenmediği için ishal, solunum yolu ve diğer enfeksiyonlardan hayatını kaybettiğini dile getirdi. Özgen, anne sütünün açıklanamayacak sayısız özelliği ile başlı başına bir yaradılış mucizesi olduğuna dikkati çekerek, “Her annenin sütü kendi bebeğine özeldir. Türkiye’deki kadınların yüzde 95'i bebeklerini emzirmeye başlıyor, ancak nitelikli olarak sürdüremiyor.” dedi.

Etkinlik kapsamında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Nurdan Evliyaoğlu ile Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cüneyt Evrüke katılımcıları bilgilendirdi.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi