Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

ÇÜTAM Sohbetlerinde “Hukuki Uyuşmazlıklarda Arabuluculuk” Konusu Ele Alındı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

19.04.2018

Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırmaları Merkezi (ÇÜTAM) Kültür Evinin konuğu “Hukuki Uyuşmazlıklarda Arabuluculuk” başlıklı konuşmasıyla ÇÜ. Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Bölümü Ticaret Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Korkut oldu.

Doç. Dr. Korkut sunumunda, arabuluculuğun ne olduğuna yönelik birtakım bilgiler aktardı. “Arabulucu Kime Denir? Arabulucu Ne Yapar?” gibi soruları da cevaplayan Doç. Dr. Korkut, arabulucunun, iletişim problemi olan taraflar arasında rahat ve özgür bir müzakere ortamı sağladığından söz etti.

“Arabulucu Olabilmek İçin Bazı Özelliklere Sahip Olmak Gerekiyor.”

Bir kişinin arabulucu olabilmesi için bazı özelliklere sahip olması gerektiğini vurgulayan Doç. Dr. Korkut bu özellikleri, Sabırlı olmak, Tarafsız olmak, İyi bir dinleyici olmak, Esnek olmak” şeklinde sıraladı…

Doç. Dr. Korkut hukuki uyuşmazlıklarda arabuluculuğun önemini anlatarak, “Arabuluculuk, uzun dava sürecine kıyasla taraflara zaman konusunda büyük avantaj sağlamaktadır. Bir uyuşmazlık kısa bir sürede çözülebilmektedir. Bu süreçte psikolojik ve sosyolojik risk azdır. Arabuluculuk; gönüllülük, güvenirlik ve gizlilik gibi temeller üzerine kurulmuştur.” dedi. Doç. Dr. Korkut, arabuluculuk mesleğinin uzlaştırmacı ile çok benzer yönlerinin olduğunun da altını çizdi.

Toplantı sonunda soruları da yanıtlayan Doç. Dr. Ömer Korkut’a katkılarından dolayı merkez Müdürü Prof. Dr. A. Deniz Abik tarafından plaket takdim edildi.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi