Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Ç.Ü. Hukuk Fakültesi’nde 2. Dönem Arabuluculuk Eğitimi Başladı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

01.11.2013

Adalet Bakanlığı tarafından verilen yetki belgesi çerçevesinde Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde avukatlara yönelik olarak yeni dönem arabuluculuk eğitimine start verildi.

Toplam 50 saat sürecek olan “Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Eğitimi”, 23 Kasım 2013’te sona erecek. Programda katılımcılara ‘Arabuluculuk Hukuku’, ‘İletişim Becerileri’, ‘Toplantı ve Müzakere Yönetimi’, ‘Öfke Kontrolü’, ‘Arabuluculuk Süreci ve Etik Kurallar’ gibi teorik derslerin yanı sıra, ‘Müzakere Taktikleri ve Arabuluculuk Senaryoları’ uygulamalı eğitimi de verilecek. Bu eğitimi tamamlayarak sertifikalarını alan katılımcılar 21 Aralık 2013 tarihinde yapılacak yazılı sınava girebilecek. Yazılı sınavda başarılı olan adaylar daha sonra yapılacak uygulama sınavında da başarılı olduklarında Arabuluculuk Siciline kaydolarak mesleklerini icra edebilecekler.

Eğitim programının sorumluluğunu üstlenen Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Çeker, Ağustos 2013 döneminde yapılan eğitime katılan adayların yazılı sınavda %100 başarı elde ettiklerini belirterek yeni dönemindeki eğitime katılan adaylardan da aynı başarıyı beklediklerini ifade etti. Prof. Dr. Çeker, ülkemizde yeterli sayıda arabulucunun faaliyet gösterdiğinde yargının yükünün hafifleyeceğini ve birçok uyuşmazlığın hızlı ve ekonomik bir şekilde çözülme imkânının ortaya çıkacağını vurguladı.

Arabuluculuk Eğitimine katılmak isteyenlerin Hukuk Fakültesi Dekanlığı’na başvurmaları gerekiyor.

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi